Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Εκδήλωση του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών» Πυλαίας-Χορτιάτη για τη διεκδίκηση της έκτασης στις «Παράγκες» Χορτιάτη.

Ο επικεφαλής του Δικτύου Ενεργών Πολιτών Πυλαίας-Χορτιάτη, Απ. Αντωνούδης
Μία μεγάλη συνάντηση – συγκέντρωση φορέων και πολιτών στο Χορτιάτη διοργάνωσε η Δημοτική παράταξη «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη με θέμα την διεκδίκηση έκτασης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη θέση «Παράγκες» για έργα υποδομής στο Χορτιάτη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς, ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καιτεζίδης, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Νεαπόλεως-Συκεών, Θέρμης, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.
Ο επικεφαλής της Αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο, Απόστολος Αντωνούδης, μεταξύ άλλων ανέλυσε την αναγκαιότητα της υποβολής πρότασης προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για  την παραχώρηση χώρου για έργα υποδομής στο Χορτιάτη (Σχολεία, Αθλητικό κέντρο και νέα κοιμητήρια) καθώς και συμπληρωματικών προτάσεων (κτηνοτροφικό πάρκο, Δράσεις αναψυχής, ανάπτυξη ΑΠΕ κ.α.) που θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής.
Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, του κοινοβουλίου και ο Δήμαρχος του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην προσπάθεια αυτή.
Ενστάσεις εξέφρασαν οι πρώην ιδιοκτήτες (πριν το 19700 της απαλλοτριωθείσας έκτασης από το Υ.Ε.Α. για την διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί.

Σε κάθε περίπτωση δηλώθηκε από τον κ. Αντωνούδη ότι προτάσσεται το Δημόσιο συμφέρον και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας που μέσα από το τοπικό σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής θα συμβάλλει καθοριστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση του Δήμου με άμεσα αποτελέσματα  στην μείωση της ανεργίας, στην αύξηση του εισοδήματος των πολιτών και στην ουσιαστική εργασιακή και επαγγελματική διέξοδο προς τους νέους της περιοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.