Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Ερώτηση της «Συμπολιτείας» για το δρόμο-καρμανιόλα

Φωτο αρχείου
Με αφορμή το προχτεσινό θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στους Νέους Επιβάτες που στοίχισε τη ζωή συνδημότισσας, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με ερώτησή της προς τη δημοτική αρχή, ζητάει να πληροφορηθεί εάν προτίθεται να λάβει μέτρα, ώστε να πάψουμε να θρηνούμε θύματα στον δρόμο-Καρμανιόλα Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, τον πιο επικίνδυνο σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών.

Με την ερώτηση η «Συμπολιτεία» ζητάει από τη δημοτική αρχή, μέχρι να βρεθεί τρόπος οριστικής επίλυσης του προβλήματος, να υπάρξει καλύτερη σήμανση του δρόμου, ιδιαίτερα στις στροφές που οδηγούν προς την Άνω Περαία, τους Άνω Νέους Επιβάτες και την Άνω Αγία Τριάδα, ώστε οι οδηγοί να κόβουν ταχύτητα.
Ένα άλλο θέμα που θίγει η δημοτική παράταξη με την ερώτησή της, είναι η απουσία πεζοδρομίων στο μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου από Περαία μέχρι την Αγία Τριάδα, με συνέπεια οι κάτοικοι που τον διασχίζουν για να πάνε στις δουλειές τους ή να μεταβούν στις στάσεις των λεωφορείων, αναγκάζονται να περπατούν καταμεσής του δρόμου.
Το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο για τους μαθητές του Γυμνασίου Νέων Επιβατών, που για να μεταβούν στο σχολείο τους, διασχίζουν αυτόν τον χωρίς πεζοδρόμια δρόμο, διατρέχοντας κάθε φορά τεράστιο κίνδυνο παράσυρσης από κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο. Ενώ τα αλλεπάλληλα αιτήματα της διεύθυνσης και των καθηγητών για την κατασκευή πεζοδρομίων μέχρι το Γυμνάσιο των Νέων Επιβατών, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.
Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» έχει ως εξής:
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
ΠΡΟΣ
Τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού
ΘΕΜΑ: Λήψη μέτρων για βελτίωση (σήμανση, πεζοδρόμια) του δρόμου Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας
κύριε Δήμαρχε,
Θέλω να ρωτήσω εάν προτίθεται η διοίκησή σας, σε συνεργασία με την Τροχαία, να λάβει κάποιαν μέτρα, ώστε να πάψουμε να θρηνούμε θύματα στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας, ιδιαίτερα στα σημεία που αυτός διέρχεται από τους οικισμούς της Περαίας, των Νέων Επιβατών, της Αγίας Τριάδας και της Νέας Κερασιάς. Είναι που είναι καρμανιόλα στην κυριολεξία ο δρόμος, ο ποιο επικίνδυνος σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών, ας γίνει επιτέλους κάτι για τη βελτίωσή του.
Το τελευταίο τροχαίο, που συνέβη τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, με θύμα την 40χρονη συνδημότισσά μας, θα πρέπει να ταρακουνήσει όλους. Και νομίζουμε ότι δεν θα είναι μεγάλο έξοδο, εάν τουλάχιστον υπάρξει σωστή σήμανση στο δρόμο αυτό, όπου τα ατυχήματα είναι συχνά.
Ειδικά στο σημείο που έγινε η προχτεσινή σύγκρουση, πριν το βενζινάδικο της ΒΡ, όπως πηγαίνει κανείς από τη Θεσσαλονίκη προς τους Νέους Επιβάτες. Καθώς σ’ εκείνο το τμήμα του δρόμου, όπου πάρα πολλοί οδηγοί ανεβαίνουν και κατεβαίνουν προς τους Άνω Νέους Επιβάτες και όπου η στροφή που υπάρχει, εμποδίζει την καλή ορατότητα, θα μπορούσε να είναι καλύτερη η σήμανση που θα προειδοποιεί τους οδηγούς, θα τους κάνει πιο προσεκτικούς και θα τους αναγκάζει να κόβουν ταχύτητα.
Και με την ευκαιρία, σ’ αυτό το δρόμο, από την Περαία και μέχρι την Αγία Τριάδα, εκτός από αυτοκίνητα, κυκλοφορούν και πάρα πολλοί πεζοί, καταμεσής του δρόμου, καθώς στο μεγαλύτερο τμήμα αυτής της οδού, απουσιάζουν τα πεζοδρόμια. Ο κίνδυνος, είναι μεγαλύτερος για τους μικρούς μαθητές που είναι αναγκασμένοι να διασχίσουν ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου για να πάνε μέχρι τη στάση του λεωφορείου. Ειδικά για τους μαθητές του Γυμνασίου των Νέων Επιβατών που μετακινούνται από την Αγία Τριάδα, οικισμούς των Νέων Επιβατών, ακόμη και περιοχές της Περαίας για να φτάσουν στο σχολείο ή κατά την αποχώρησή τους.
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η διεύθυνση και οι καθηγητές του  Γυμνασίου έχουν ζητήσει αρκετές φορές τη δημιουργία πεζοδρομίου στα σημεία από όπου διέρχονται οι μαθητές, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Με βάση λοιπόν όλα αυτά ρωτάμε τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού εάν προτίθεται να λάβει τα ενδεικνυόμενα μέτρα, δεδομένου ότι η προστασία της ζωής και της υγείας των συνδημοτών μας πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.
                                                                        Για τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»

                                                                        Σπύρος Κουζινόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.