Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Συμπολιτεία προς Δήμο Θερμαϊκού: Βρέστε χώρο για να μην παγώσουν οι άστεγοι

«Θα το έχουμε βάρος στη συνείδησή μας αν αφήσουμε να πεθάνει από υποθερμία έστω και ένας άστεγος στο Δήμο Θερμαϊκού», τόνισε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Απευθύνοντας έκκληση στον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής πολιτικής, να παραμένει ανοιχτός όλη τη νύχτα κάποιος χώρος φιλοξενίας των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη στέγασης.

«Ήταν επαινετή η πρωτοβουλία του Δήμου για την παράταση λειτουργίας των ΚΑΠΗ μέχρι τις 8:30 το βράδυ για να παραμένουν εκεί οι άστεγοι. Όμως αυτό δεν αρκεί. Καθώς αυτοί οι συμπολίτες μας, το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι το βράδυ, όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το μηδέν», είπε ο Σπύρος Κουζινόπουλος. Παρατηρώντας ότι την ημέρα, οι ανήμποροι προφυλάσσονται κάπως κάτω από τη μαρκίζα κάποιου καταστήματα, ή σε κάποια είσοδο ή οπουδήποτε αλλού. Τη νύχτα, είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση γιαυτούς, καθώς τουρτουρίζουν αβοήθητοι στον παγωμένο αέρα.

Η πρόταση που διατύπωσε στο δημοτικό συμβούλιο η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», είναι να γίνει αμέσως –εάν δεν έγινε μέχρι τώρα- πλήρης καταγραφή των αστέγων στο δήμο Θερμαϊκού. Και αμέσως να βρεθεί τρόπος ώστε ένα ή περισσότερα από τα ΚΑΠΗ του Δήμου να παραμείνει ανοιχτό όλη τη νύχτα, προκειμένου να βρίσκουν λίγη ζεστασιά οι άστεγοι συνάνθρωποί μας, αυτά τα μεγάλα θύματα της οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.