Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Κοπή πίτας της ΡΕΚΚ με... προειδοποιήσεις

Πλήθος κατοίκων  της Καλαμαριάς, μέλη τοπικών συλλόγων και ενώσεων, παραβρέθηκαν την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2015, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης «Ριζοσπαστική Ενωτική Κϊνηση Καλαμαριάς», που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του “REMEZZO PALACE” . 
           
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός των άλλων και οι Κώστας Σταμάτης, Καθηγητής Τμήματος Νομικών και Οικονομικών Σπουδών  ΑΠΘ, Σαράντης Δημητριάδης, στέλεχος του κινήματος κατά των εξορύξεων στις Σκουριές και  Ομότιμος Καθηγητής Γεωολογίας ΑΠΘ, Ηρακλής Μαστρογιαννάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Κατιρλιωτών “Αγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος”,  Γρηγόρης Νικολαϊδης, Πρόεδρος του ΔΣ του Γεωπονικού Συλλόγου Μακεδονίας-Θράκης, Τασος Αντωνιάδης, Πρόεδρος του Συλλόγου “Αδελφότητα Κρωμναίων Καλαμαριάς”, εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του “Συλλόγου Κατοίκων Βυζαντίου”  Καλαμαριάς, Στέφανος Καργάκης, Πρόεδρος του  Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ν. Κρήνης “Η Μπουμπουλίνα”, ο Ξενοφών Μαυραγάνης, συνταξιούχος δικηγόρος και συγγραφέας, ο Σαράντης Κασσάρας, συνθέτης-πιανίστας και η Ελένη Πεσιρίδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.  
Πριν την κοπή της πίτας ο επικεφαλής της παράταξης Μανόλης Λαμτζίδης απευθυνόμενος στους παριστάμενους είπε:
«…Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΡΕΚΚ δεν είναι μία απλή συμβατική τελετή προκειμένου  να εκπληρώσουμε κάποια τυπική υποχρέωση ! Είναι ένας θεσμός, που καθιερώθηκε. Είναι μία χαλαρή, φιλική  συνάντηση μελών και φίλων προκειμένου να ανταλλάξουμε ενόψει της νέας χρονιάς  ευχές, σκέψεις και προβληματισμούς και ειδικότερα για τις εξελίξεις στο Δήμο μας και να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς μεταξύ μας.
Το νέο έτος θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για όλους μας, άνδρες και γυναίκες. Ζητήματα όπως το ασφαλιστικό, το «προσφυγικό», κυριαρχούν στις μέρες μας. Απαιτούνται λύσεις, οι οποίες –εκ των πραγμάτων- θα είναι δύσκολες,  και θα απαιτήσουν σοβαρές προσπάθειες από όλους.
Δεν παραγνωρίζουμε ότι σήμερα, την στιγμή που γίνεται αυτή η εκδήλωση ,   δίπλα μας, στη Βορειοανατολική Χαλκιδική, την πατρίδα του Αριστοτέλη, κατασκευάζεται  μια «περιβαλλοντική υδρογονο-βόμβα», όπως είναι οι εγκαταστάσεις για την εξόρυξη χρυσού στις «ΣΚΟΥΡΙΕΣ». Οφείλουμε να αντιδράσουμε και να αποτρέψουμε μία τέτοια εξέλιξη.
Την ίδια στιγμή,  παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα του ενιαίου παραλιακού μετώπου από το Καραμπουρνάκι μέχρι τη Μίκρα – με διασφάλιση της καθολικής προσβασιμότητας και κοινοχρησίας υπέρ των πολιτών -  και της ανάδειξης του χώρου του πρ. Στρ. Κόδρα σε υπερτοπικό πνεύμονα πρασίνου, όπως έχει αποφανθεί αμετάκλητα το ΣτΕ με την ιστορική του απόφαση 288/2003 . Σήμερα, είναι χώρος εγκατάλειψης, ένα μέρος που μοιάζει με «Κρανίου Τόπο», ένα κανονικό «βασίλειο της  ανομίας».
Δε χρειάζεται να αναφερθώ περισσότερο σ αυτό. Απλά κλείστε τα μάτια και προσπαθείστε να φανταστείτε ότι επιχειρείτε μια επίσκεψη εσείς, οι φίλοι σας και τα μέλη της οικογένειας σας. Κατά πόσο θα αισθανθείτε  ασφαλείς;
Και όλα αυτά,  με «φόντο» την οικονομική κατάσταση που γεννά την ανθρωπιστική κρίση, στην οποία καλούμαστε να αντιτάξουμε «δομές αλληλεγγύης» και προτάσεις ανακούφισης των συνδημοτών μας, που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη. Εμείς επεξεργαζόμαστε και θα  καταθέσουμε την πρόταση για τη δημιουργία του θεσμού της «ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», πρόταση που την υιοθέτησε ήδη η «αδελφή παράταξη» στο Δήμο Θερμαϊκού, «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με επικεφαλής το φίλο Σπύρο Κουζινόπουλο.
Στοιχείο όμως, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης σε τοπικό επίπεδο είναι και οι «Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες», την διακοπή λειτουργίας των οποίων θα πρέπει να αποφύγει η κυβέρνηση μέχρι την οριστική νομοθετική τους ρύθμιση, που έχει αδικαιολόγητα καθυστερήσει.
Και φυσικά, καλούμε όλους, βουλευτές της Α και Β Θεσσαλονίκης και τους οικείους υπουργούς  να μην διανοηθούν να ξαναστείλουν «κλούβα» των ΜΑΤ, όπως έγινε στο παρελθόν  για να διακόψει  οποιαδήποτε σχετική δραστηριότητα, δραστηριότητα  απλών ανθρώπων, αγροτών-παραγωγών  και όχι επικίνδυνων εγκληματιών, διότι θα μας βρούν απέναντι!
Ειλικρινά πέστε μου:Από τη λειτουργία αυτών των Αγορών, σας δίνεται η εντύπωση ότι διασαλεύεται η δημόσια τάξη, ώστε απαιτείται η παρουσία των ΜΑΤ  στην Καλαμαριά;
Με αυτές τις σκέψεις, σας εύχομαι ατομική και οικογενειακή υγεία, ευημερία μέσα σε μία διαφορετική πορεία ανάκαμψης της οικονομίας και της χώρας μας γενικά, αλλά και του Δήμου μας ειδικά!...»
Στη συνέχεια έκοψε την πίτα σε δέκα κομμάτια αφιερώνοντας το πρώτο στην προσφυγιά , στη μνήμη του  μικρού  Αϊλάν, το δεύτερο σε όλο το λαό της Καλαμαριάς, για ατομική και οικογενειακή υγεία, ευημερία, προκοπή, το τρίτο στους άνεργους του Δήμου μας , άνδρες και γυναίκες με την ευχή να βρουν μόνιμη και σταθερή απασχόληση χωρίς ελαστικές εργασιακές σχέσεις, το τέταρτο στους εργαζόμενους του Δήμου Καλαμαριάς, για  καλύτερη και αποδοτικότερη συνεργασία της διοίκησης μαζί τους, για να αξιοποιούνται σύμφωνα με τις ικανότητες και τα προσόντα τους για βελτίωση των οικονομικών τους, για το καλό των δημοτών, το πέμπτο στη ΡΕΚΚ , στη Δημοτική Ομάδα και το Συντονιστικό Συμβούλιο στα μέλη και τους φίλους της  για να συνεχίσει και να αναβαθμίσει την παρουσία της μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, το έκτο στο στόχο για ενιαίο παραλιακό  μέτωπο από το Καραμπουρνάκι μέχρι τη Μίκρα , για να αποδοθεί στο λαό της Καλαμαριάς διασφαλίζοντας την  καθολική προσβασιμότητα και την κοινοχρησία, στο έβδομο στο στόχο ώστε το πρ. Στρ. Κόδρα, για να πάψει να είναι τόπος εγκατάλειψης, σκουπιδότοπος, να προκαλεί  «φόβο και τρόμο» στους επισκέπτες, και να μετατραπεί σε έναν  πνεύμονα πρασίνου και χώρο αναψυχής υπερτοπικού χαρακτήρα, το όγδοο σε όλους τους Συνοικισμούς της Καλαμαριάς, που συνθέτουν το πρόσωπο του Δήμου Καλαμαριάς  (Κατιρλί, Κουρί, Αρετσού-Δέρκων, Νέα Κρήνη, Καραμπουρνάκι, Φοίνικα, Κηφισιά, Άγιο Παντελεήμονα, Βυζάντιο, Καρσλίδικα , Βότση), το ένατο στους νέους της ΡΕΚΚ με την ευχή να είναι κοντά στην παράταξη και να μεταγγίζουν  τη «φρεσκάδα» τους, το δυναμισμό και την αγωνιστική-ριζοσπαστική τους  διάθεση και το δέκατο στους αγώνες των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής για να μην προχωρήσουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση των εργασιών για εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές και να πρασινίσει ξανά ο Κάκκαβος.

Στη συνέχεια, τα μέλη της Επιτροπής Βράβευσης της Έκθεσης Φωτογραφίας ,που είχε διοργανώσει η ΡΕΚΚ από τις 1-9 Νοεμβρίου , στον ίδιο χώρο, Δέσποινα Αγγελοπούλου και Μαβίδης Σταύρος (Σταύρακας) έδωσαν τιμητικά διπλώματα  για τη συμμετοχή τους στην έκθεση στους        παριστάμενους Οδυσσέα Αθανασιάδη με τις φωτογραφίες με τίτλο «Ομπρέλα θαλάσσης στον άνεμο» και  «Κατεστραμμένες λαμαρίνες στην καπναποθήκη» και Άρη Τεμεκενίδη  με την  φωτογραφία με τίτλο «Τα ποδήλατα» και στη 15χρονη μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου Χριστίνα Βερροιώτη για τη συμμετοχή της στην έκθεση με πέντε φωτογραφίες συνολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.