Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Κουρουμπλής: Νέος εκλογικός νόμος με κατάργηση του "μπόνους"

Νέο εκλογικό νόμο εντός του 2016 με μείωση του αριθμού των βουλευτών και του μπόνους των 50 εδρών προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε συνέντευξή του στο Mega.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στο θέμα των ποσοστών που χρειάζεται ένα κόμμα για να εκλέξει βουλευτή σε μια περιφέρεια με στόχο τη δικαιότερη δυνατή αντιπροσώπευση. Ανέφερε ως παράδειγμα την Κομοτηνή, όπου παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία είναι δεύτερο κόμμα, δεν έχει εκλέξει βουλευτή. Σημείωσε πως στο τραπέζι των συζητήσεων θα μπουν περισσότερα από 7 - 8 ζητήματα ώστε τελικά ο νέος νόμος να προτρέπει τους πολίτες να ψηφίσουν και όχι να τους στρέφει προς την αποχή.
Ο κ. Κουρουμπλής εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» κατά του νέου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι κατά τη θητεία του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης “δεν άφησε καμία μεταρρύθμιση, όπως επί παραδείγματι η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, η οποία δρομολογείται σήμερα”, ενώ πρόσθεσε πως «η νεοφιλελεύθερη πολιτική του κ. Μητσοτάκη, έχει φέρει την καταστροφή όπου έχει εφαρμοστεί».

Για το ασφαλιστικό εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όταν το νομοσχέδιο θα πάρει την τελική του μορφή, θα περιοριστούν στο ελάχιστο και οι ενστάσεις. Τέλος διεμήνυσε ότι κατά την ψήφισή του θα αποδειχθεί και το πόσο ισχυρή είναι αυτή η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.