Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

"Αναδόμηση" στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να δικαιολογηθεί ο "ύπνος" της Δευτέρας

Με … αναδόμηση στην Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, προχώρησε η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για να δικαιολογήσει το αλαλούμ και να αποσείσει τις ευθύνες της σχετικά με τα κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργήθηκαν τη Δευτέρα, με το ελάχιστο χιονάκι που έπεσε στο νομό Θεσσαλονίκης.

Έτσι, με απόφαση της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Γεώργιος Μπαρμπαρούσης δεν εκτελεί πλέον χρέη αναπληρωτή διευθυντή Πολιτικής Προστασίας, ωστόσο παραμένει στο Τμήμα ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας. Στη θέση του τοποθετήθηκε ο Χαράλαμπος Στεργιάδης, ο οποίος ήταν επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.
Όπως έγραψε ο «Φάρος του Θερμαϊκού», στον ύπνο, πιάστηκε για μία ακόμη φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς με το ελάχιστο χιόνι που έπεσε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, πολλοί κεντρικοί δρόμοι της ανατολικής περιοχής της Θεσσαλονίκης έγιναν αδιάβατοι λόγω πάγου, εκατοντάδες οδηγοί αυτοκινήτων δεν μπόρεσαν να φτάσουν στις δουλειές τους ή αποκλείστηκαν για αρκετή ώρα, όχι σε απόμακρα σημεία του νομού, αλλά λίγα λεπτά από τη Θεσσαλονίκη, στα υψώματα του Πλαγιαρίου και του Τριλόφου.  
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μπαρμπαρούσης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης εδώ και τρία και πλέον χρόνια αναζητούνται -ακόμη και για λίγα εκατοστά χιονιού- ιδιωτικά μηχανήματα για τον αποχιονισμό και λείπουν τα κρατικά, ή λείπουν καύσιμα, ή χειριστές, ή ανταλλακτικά. Η κύρια ευθύνη αποχιονισμού, βάσει νομοθεσίας, δεν ανήκει στην Πολιτική Προστασία, αλλά σε άλλες υπηρεσίες και κυρίως στις τεχνικές. Εκεί πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες για τις οποίες άργησαν τα μηχανήματα, σε όποιες περιοχές συνέβη αυτό, γιατί η αλήθεια είναι ότι σε κάποιες περιοχές βρέθηκαν εκεί εγκαίρως». «Η πολιτική προστασία», προσέθεσε, «έκανε αυτά που πρέπει (κινητοποιήσεις, ενημερώσεις, εξουσιοδοτήσεις και ημερήσιο και νυχτερινό συντονισμό) με τα λίγα άτομα που διαθέτει».

Η Περιφέρεια, από την πλευρά της, επισημαίνει ότι οι ελλείψεις είναι γνωστές και καταγεγραμμένες, και αναφέρονται κάθε φορά στο συντονιστικό όργανο. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι έχει σε πλήρη ετοιμότητα τον μηχανισμό, βάσει του σχεδίου πολιτικής προστασίας για τον αποχιονισμό και στο μέτρο του δυνατού, προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε συνεργασία και με την τροχαία και με τους δήμους σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.