Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Η αποθέωση της … μετριοφροσύνης

Ξεχειλίζει από μετριοφροσύνη ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, ο οποίος σε δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε από το Δήμο, ευλογώντας τα γένια του, καυχιέται ότι από έρευνα που διενήργησε, διαπίστωσε πως υπάρχει …. «υψηλός βαθμός ικανοποίησης των πολιτών από το έργο της Δημοτικής Αρχής» !!

Μάλιστα, εμφανίζονται στο ίδιο δελτίο τύπου, οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες της περιοχής, περίπου να… πανηγυρίζουν για «τις προσπάθειες που κάνει η Δημοτική Αρχή ώστε να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες άσκησης των δραστηριοτήτων τους». Και ο δήμαρχος Θερμαϊκού, ως μέγας κριτής και αξιολογητής, καταχωρεί στο ίδιο δελτίο τύπου και δήλωσή του με την οποία επαίρεται για «τον υψηλό βαθμό ικανοποίησης των πολιτών από τις δημοτικές υπηρεσίες στα σημαντικότερα ζητήματα καθημερινότητας» και τον ….. «καλό βαθμό που μας βάζουν οι συμπολίτες μας». !!
Πράγματι, πανηγυρίζουν οι επαγγελματίες του δήμου Θερμαϊκού με τη δημοτική αρχή, για τα τόσα πολλά που έκανε αυτό τον ενάμιση χρόνο κατά τον οποίο βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου. Για την τόσο μεγάλη προβολή των τουριστικών και επιχειρηματικών δυνατοτήτων της περιοχής. Για την αθρόα προσέλκυση, μετά την διαφήμιση της περιοχής, τουριστών και επισκεπτών. Για τα … καραβάνια των Ιορδανών τουριστών που έχουν κατακλύσει το δήμο μας και πολλά άλλα.
Θα θέλαμε να αναφερθούμε και για το πόσο «υψηλός» είναι ο βαθμός ικανοποίησης των δημοτών του Θερμαϊκού από το έργο της δημοτικής αρχής. Από τους δρόμους που βελτίωσε όλο αυτό το διάστημα, από τα πεζοδρόμια που κατασκεύασε για να κυκλοφορούν με ασφάλεια οι πεζοί, από τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, από τις πιέσεις που άσκησε στον ΟΑΣΘ για τη βελτίωση της άθλιας συγκοινωνίας, από το ξεπούλημα στους ιδιώτες υπηρεσιών του Δήμου και τόσα άλλα. Αλλά αυτά, την επόμενη φορά.
Το δελτίο τύπου του δημάρχου
Για λόγους δεοντολογίας και την ενημέρωση των αναγνωστών μας, παραθέτουμε στη συνέχεια αυτούσιο το σχετικό δελτίο τύπου του δημάρχου Θερμαϊκού, που αναφέρει τα ακόλουθα:
«Υψηλός βαθμός ικανοποίησης των δημοτών του Θερμαϊκού για το έργο της Δημοτικής Αρχής καταγράφεται στη μεγάλη έρευνα επιχειρήσεων, που πραγματοποίησε ο Δήμος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου για την καταγραφή όλων των επιχειρηματιών και επαγγελματιών, που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά του όρια.
Η έρευνα επιχειρήσεων είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για να υπάρξει σε όλο το Δήμο μια βάση δεδομένων και μια σαφής εικόνα του επιχειρείν.
Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις, που συμμετείχαν στη μεγάλη «πόρτα – πόρτα» έρευνα, καταχωρήθηκαν και κατηγοριοποιήθηκαν, ενώ θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου, ως ένας πρώτος κατάλογος της επιχειρηματικότητας στην περιοχή. Ο κατάλογος αυτός θα εμπλουτίζεται και θα επικαιροποιείται διαρκώς.
Στο πλαίσιο της καταγραφής της επιχειρηματικότητας στο Δήμο Θερμαϊκού, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν και σε ένα εκτενές ερωτηματολόγιο, καταθέτοντας την άποψή τους για την καθημερινότητα και για το έργο των δημοτικών υπηρεσιών. Οι πολίτες αξιολόγησαν τις προσπάθειες που κάνει η Δημοτική Αρχή ώστε να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες άσκησης των δραστηριοτήτων τους, ενώ κατέθεσαν και προτάσεις, στο πλαίσιο της αμφίδρομης επικοινωνίας που έχει καθιερώσει ο Δήμος Θερμαϊκού με τους δημότες του, με στόχο την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και αγοράς και τον περιορισμό της μεγάλης μάστιγας της ανεργίας.

 «Ο Δήμος Θερμαϊκού ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, προσπαθεί διαρκώς να βελτιώσει το οικονομικό κλίμα και να διευκολύνει τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες της περιοχής στην άσκηση των δραστηριοτήτων τους. Στόχος μας είναι να γίνει ο Δήμος πυλώνας ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Από την αξιολόγηση του έργου του Δήμου και τον υψηλό βαθμό ικανοποίησης των πολιτών από τις δημοτικές υπηρεσίες στα σημαντικότερα ζητήματα καθημερινότητας, βάσει των απαντήσεών τους, η Δημοτική Αρχή γεμίζει με ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη. Ο καλός βαθμός που μας βάζουν οι συμπολίτες μας είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο», τόνισε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.