Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Έρχεται κακοκαιρία, πάρτε μέτρα

Αλλάζει ραγδαία ο καιρός από αύριο Σάββατο, σύμφωνα με δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει  από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, τους θυελλώδεις ανέμους, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις τοπικές χιονοπτώσεις.

Αναλυτικά σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ:. 
Σάββατο 16-01-2016
Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτικά Στερά, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και κατά περιόδους στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την υπόλοιπη Στερεά (από τις απογευματινές ώρες στην Αττική), την Εύβοια, στην υπόλοιπη Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλη την υπόλοιπη χώρα. 
Β. Οι νοτιάδες θα ενισχυθούν στα 8 και βαθμιαία στα ανατολικά 9 μποφόρ.
Γ. Τοπικές χιονοπτώσεις αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και σταδιακά στα ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της δυτικής και βόρεια Θεσσαλίας και από τις βραδινές ώρες σε πεδινές περιοχές της υπόλοιπης Μακεδονίας και Θράκης. 

Κυριακή 17-01-2016
Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, γρήγορα όμως θα περιοριστούν στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα και κατά διαστήματα στο Ιόνιο. 
Β. Οι άνεμοι σταδιακά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν.
Γ. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά του μεγαλύτερου μέρους της χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν να σημειωθούν χιονοπτώσεις και στα πεδινά της υπόλοιπης χώρας, της Εύβοιας και των νησιών του βόρειου Αιγαίου. 

Δευτέρα 18-01-2016
Α. Τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης. 
Β. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 8 μποφόρ.

Γ. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, όπου τις νυχτερινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.