Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Εντοπίστηκε κύκλωμα ναρκωτικών σε Περαία, Ν.Μηχανιώνα και Θέρμη

Διαφορετική εξήγηση δίνει ο εισαγωγές που μιλάει για "ποτ-πουρί"
Σημαντική ήταν η επιτυχία των αστυνομικών και λιμενικών αρχών, που κατάφεραν να χτυπήσουν καίρια κύκλωμα εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών σε Περαία, Ν.Μηχανιώνα και Θέρμη, συλλαμβάνοντας πέντε άτομα και κατάσχοντας μεγάλο αριθμό ναρκωτικών αλλά και χρήματα που είχαν συγκεντρώσει οι έμποροι του λευκού θανάτου.

Έχει ενδιαφέροντα στοιχεία η ανακοίνωση των αρμόδιων υπηρεσιών που αναφέρει τα ακόλουθα:
«Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή των στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών καθώς και του Α’ Λιμενικού Τμήματος Μηχανιώνας  προέβησαν, πρωινές ώρες χθες,  στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας – διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών και στη σύλληψη πέντε (05) ατόμων.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε δύο (02) καταστήματα ψιλικών – καφέ, ένα στη Θέρμη και ένα στην Περαία καθώς και σε κατάστημα εμπορίας ειδών για καπνιστές και σε οικία στη Ν.Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  • 420, 5 γραμμάρια συσκευασιών διαφόρων επωνυμιών που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα αποξηραμένου φυτικού ιστού τα οποία αποτελούνται από διάφορες ουσίες συνθετικών κανναβοειδών,
  • 3,0 γρ. φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης,
  • σπόροι ινδικής κάνναβης, 
  • διακόσια είκοσι τρία (223) χαρτάκια διαφόρων μεγεθών και ρολά εμποτισμένα με cannabis,
  • πεντακόσιες είκοσι τρεις (523) συσκευές εισπνοής καπνού  διαφόρων ειδών,
  • δεκατέσσερα (14) σετ χρήσης κοκαΐνης ,
  • συσκευασίες εξοπλισμού υδροπονικής κάνναβης,
  • αποστακτήρες ινδικής κάνναβης,
  • ηλεκτρικός υγραντήρας,
  • χάρτινοι κώνοι καπνίσματος διαφόρων μεγεθών, 
  • κουτιά αποθήκευσης διαφόρων ειδών,
  • μεταλλικοί διαχωριστήρες,
  • κόπτες – θρυματιστές ινδικής κάνναβης διαφόρων ειδών,
  • καθώς και διάφορα  σκευάσματα “cannabis”.
Επιπροσθέτως, βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των δεκαεπτά χιλιάδων επτακοσίων ογδόντα δύο (17,872) ευρώ προερχόμενο από την πώληση των ανωτέρω σκευασμάτων.
Κατόπιν των ανωτέρω, συνελήφθησαν ο 28χρονος  ιδιοκτήτης των ανωτέρω καταστημάτων ψιλικών – καφέ, ο 40χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος στην Ν.Μηχανιώνα και προμηθευτής των ανωτέρω καταστημάτων ψιλικών, καθώς και οι τρεις υπάλληλοι των ανωτέρω καταστημάτων,  μία 48χρονη, ένας 40χρονος και ένας 49χρονος,  για παράβαση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση του “Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις”  ΦΕΚ 74Α /20-03-2013)
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

Διαφορετική εξήγηση
Μία άλλη διάσταση του θέματος, δίνει δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία» που αναφέρει ότι τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν από τους λιμενικούς, στην πραγματικότητα επρόκειτο για αρωματικά χώρου, τα οποία όμως περιλαμβάνονται στον κατάλογο των ναρκωτικών.
Πρόκειται για τα γνωστά αρωματικά “ποτ πουρί”, τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά όλης της χώρας. Πρόσφατα όμως, και συγκεκριμένα τον περασμένο Οκτώβριο, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων απαγόρευσε τη διακίνησή τους, με το επιχείρημα ότι δύναται να έχουν ουσίες που συνδέονται με την κάνναβη, ότι μπορεί να προκαλούν παραισθήσεις σε όποιον εισπνέει τον καπνό τους και τα χαρακτήρισε ναρκωτικά. Μάλιστα το “ποτ πουρί” θεωρείται καινούργιο ναρκωτικό για τον απαγορευμένο κατάλογο του ΕΟΦ.
Άγνωστο πώς, οι λιμενικοί της Θεσσαλονίκης έφτασαν στα ίχνη του εισαγωγέα, ο οποίος ήταν γνωστός, καθώς διατηρεί κατάστημα στην ανατολική Θεσσαλονίκη, και στη συνέχεια οδηγήθηκαν και σε άλλο κατάστημα που πουλά τα συγκεκριμένα προϊόντα. Χθες και οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, η οποία άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή, από τον οποίο πήραν προθεσμία για την προσεχή Δευτέρα.
Με άδεια
Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι πως ο εισαγωγέας που συνελήφθη, όπως ο ίδιος υποστήριξε στο πλαίσιο της προανάκρισης, εισήγαγε τα προϊόντα αυτά με όλες τις νόμιμες διαδικασίες από την Ισπανία. Μάλιστα τόνισε πως όλα αυτά τα χρόνια ήταν σε γνώση του ΕΟΦ πως ήταν εισαγωγέας και μάλιστα πριν λίγους μήνες υλοποίησε σύσταση του Οργανισμού να τοποθετήσει πινακίδες πάνω στα προϊόντα για να μην καπνίζονται από τους χρήστες τους, επειδή είναι επικίνδυνα.
Ο κατηγορούμενος εισαγωγέας εξέφρασε μάλιστα το έντονο παράπονό του πως οι αρμόδιες υπηρεσίες όφειλαν να τον ειδοποιήσουν για την αλλαγή αυτή και ειδικά για την ένταξη των προϊόντων στα κανναβοειδή, αφού γνώριζαν πως ήταν εισαγωγέας με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, όπως είπε. Οι λιμενικοί κατέσχεσαν τις συσκευασίες του ενός γραμμαρίου η κάθε μία, γι’ αυτό η ποσότητα δεν υπερβαίνει τα 230 γραμμάρια, ενώ αναμένονται και οι αναλυτικές εργαστηριακές εξετάσεις του χημείου για την ακριβή ποσότητα των ναρκωτικών, αν υπάρχει.



4 σχόλια:

  1. Και για πιο λογο τους ονομάζεις εμπόρους λευκού θανάτου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί πρέπει να διαβάσεις το ρεπορτάζ. Αλλιώς δεν θα το διάβαζες. Επίσης, είναι σίγουρο ότι δεν θα διάβαζες ρεπορτάζ που θα λεγε ότι κανείς τους δεν καταδικάστηκε. Όπερ κι εγένετο, αλλά δεν πουλά η είδηση. Βέβαια, το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος που υπογράφει το ρεπορτάζ διδάσκει σε νέα παιδιά δημοσιογραφία είναι πιο επικίνδυνο από αυτό καθ' αυτό το ρεπορτάζ, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ο υπογράφων δημοσιογράφος κατέχει επί δεκαετίες σημαντικές θέσεις στο λειτούργημα στην πόλη, σε βαθμό καθεστώτος μάλιστα. Αυτά όμως έχει η ζωή, και πώς να την αλλάξεις...

      Διαγραφή
  2. Πρέπει να είσαι και πολύ έγκριτος δημοσιογράφος
    ..εγώ αν ήμουν στη θέση των ανθρωπων θα σε ειχα ταραξει σε μηνυσεις κ αγωγες μουνοπανο σαπιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολα αυτα τα προιοντα γραφουν ξεκαθαρα πανω πως δεν ειναι για ανθρωπινη χρηση ασχετα αν τα τζιμανια μας με δικητους ευθυνη τα καπνιζουν..... ακριβως το ιδιο και πιο θανατηφορο ειναι η χλωρινη KLINEX λεει μακρια απο παιδια και επαφη με ανθρωπινα μουτρα κινδυνος δηλητηριο-θανατος.... αν ο αλλος την βαλει στο φραπογαλο και την πινει παλι δικαιωμα του με δικη του ευθυνη το κανει....οσο αναφορα τωρα τα φυλλα δεν ειναι κανναβη και δεν εχει καμια σχεση με την κανναβη ουτε ειναι υποκαταστατο του THC..... ειναι νομιμο βοτανο ψεκασμενο οπου πωλειτε μαλιστα στα βιολογικα προιοντα.... λεγετε damiana και σε σωστη χρηση ειναι και υγειηνη.....αλλιως θα το ακουσετε οσοι ξερετε και σαν σαλβια salvia μιας και μοιαζουν πολυ τα φυλλα...σε ελληνικη μεταφραση ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ......οσες φορες και να το απαγορεψει ο ΕΟΦ σαν ναρκωτικη ουσια αλλαζουν τη μοριακη δομη οπου δεν ειναι καταγεγραμμενη στις χημικες ουσιες σαν παρανομα ναρκωτικα χρησης και γινοντε ξανα νομιμα και παλι απο την αρχη.... ειναι ενα πολυ εξυπνο ναρκωτικο με 100δες καταστηματα στο διαδικτυο παρα πολλες συσκευασιες και αν ξερεις μια ζωη θα στο φερνει ο ταχυδρομος κιολας χερι με χερι στο σπιτι χωρις να κουνηθεις και την ακους στερεο.... τωρα αυτο που λενε για την εγκλιματικοτητα ειναι μαλακιες οταν ο αλλος ακομα και με 2 μπυρες αμα ειναι κλεφτης βιαστης βανδαλιστης βγενει εξω και δημιουργει προβληματα αντε γεια..... ας πιασουν αυτους που πραγματικα πουλανε θανατο και οχι μικρα ψαρια αλλα τα βαπορια απο την περσια και τους εισαγγελεις που σπρωχνουν τονους ηρωινης στη χωρα μας και μετα ας μιλησουμε για ηθικη.... οι 9 στους 10 που γνωριζω που κανουν χρηση μεχρι και ηρωινη ακομα δεν εχουν ενοχλησει η παρανομησει ακομα περα το γεγονος οτι κανουν κακο στον εαυτο τους δεν ενοχλουν κανεναν... παντα ο χρηστης την πληρωνει και το βαπορακι και ο αρχιεμπορας την βγαζουν λαδι..... εδω και φυλακη να πανε εχουν και play station 5 οταν εμεις δεν εχουμε 5 ευρω να φαμε και τα μονα 5 που περνουμε συνηθως ειναι τα φασκελα στο δρομο απο κανα νευρικο οδηγο..... τι ψαχνουμε να βρουμε.... ας κλεισουν και τα νομιμα ναρκωτικα 24 ωρες το 24 ωρο που πουλανε θανατο σε ολες τις ηλικιες κυριως εφηβους που λεγοντε περιπτερα και εχει τα 2 πιο θανατηφορα διασημα ναρκωτικα..αλκοολ και τσιγαρα....... με την σφραγιδα του κρατους και της φορολογιας καλο παραδεισο κοροιδα......... λολ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.