Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Μάστιγα οι διαρρήξεις στο Θερμαϊκό, με κάποιους να παίρνουν ανεπίτρεπτα το νόμο στα χέρια τους

Μάστιγα, κατάντησαν οι διαρρήξεις στο δήμο Θερμαϊκού, καθώς τα κρούσματα τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί σημαντικά, ιδιαίτερα σε σπίτια, αυτοκίνητα και καταστήματα, ενώ μπροστά στην αδυναμία εξάρθρωσης του κυκλώματος των κλεπτών, κάποιοι κάτοικοι παίρνουν ανεπίτρεπτα την κατάσταση στα χέρια τους, όπως έγινε τις τελευταίες ημέρες στη Νέα Μηχανιώνα.

«Δεν περνάει μέρα που να μη σημειώνονται 2-3 ή και περισσότερες διαρρήξεις», λένε αγανακτισμένοι οι κάτοικοι και επισημαίνουν ότι η αστυνομία, παρά το γεγονός ότι διατηρεί τρία αστυνομικά τμήματα στις αντίστοιχες δημοτικές ενότητες του Δήμου (Θερμαϊκού, Επανομής και Μηχανιώνας), αδυνατεί να αντιμετωπίσει αποφασιστικά το φαινόμενο, καθώς λείπει όχι μόνο προσωπικό, αλλά και περιπολικά.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σημειώνονται διαρκώς κρούσματα διαρρήξεων ακόμη και σε δημοτικά κτίρια, όπως έγινε για πολλοστή φορά πρόσφατα στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη της Μηχανιώνας, από όπου κλάπηκαν οθόνες υπολογιστών, 3-4 λάπτοπ, ηλεκτρονικά εξαρτήματα, προκαλώντα;ς παράλληλα πολλές φθορές στο χώρο του ΔΗΠΠΑΚΥΘ. ΚΙ όμως η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού δεν έκανε μέχρι στιγμής το παραμικρό για την προστασία της δημοτικής περιουσίας με την τοποθέτηση συστημάτων συναγερμού.
Το κακό παράγινε, καθώς οι κακοποιοί δρουν ακόμη και σε κεντρικά σημεία του δήμου, σε πολυσύχναστους και καλά ηλεκτροφωτισμένους δρόμους, όπως έγινε τελευταία με  κατάστημα που βρίσκεται στην οδό Ρωμανού της Περαίας, απέναντι από στάση λεωφορείων.

Ιδιαίτερα στη Νέα Μηχανιώνα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες δρα οργανωμένη ομάδα διαρρηκτών, δεν έμεινε κατάστημα για κατάστημα που να μην το ανοίξουν. Με αποτέλεσμα κάποιοι, παίρνοντας απαράδεκτα το νόμο στα χέρια τους, έφτασαν στο σημείο τις τελευταίες ημέρες να χειροδικήσουν, θεωρώντας τους ως υπαίτιους των κλοπών στα καταστήματά τους. Μάλιστα, για το θέμα των διαρρήξεων, πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή σύσκεψη στη Νέα Μηχανιώνα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών της περιοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.