Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Συμπαράσταση του Δήμου Θερμαϊκού στους αγρότες

Τρακτέρ παραταγμένα στα "Πράσινα Φανάρια"
O Δήμος Θερμαϊκού με ανακοίνωσή του, συμπαρίσταται στους αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις , ζητά την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου των πολιτικών δυνάμεων και των δυνάμεων της κοινωνίας  από μηδενική βάση, στη βάση αναλογιστικών μελετών, προκειμένου να δοθεί μια βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης: «Όντας ο Δήμος μας το μεγαλύτερο γεωργικό κέντρο στο νομό Θεσσαλονίκης κι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, κατανοούμε πλήρως τις αγωνίες του αγροτικού κόσμου για το μέλλον του.Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που με πρωτοβουλία της κυβέρνησης συζητείται στη Βουλή, επιβάλλει υπέρμετρες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών, χωρίς να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. μακροπρόθεσμα Εμφορείται από φοροεισπρακτική λογική που μόνο δραματικές συνέπειες θα έχει. Η ψήφισή του θα σημάνει ακόμη μεγαλύτερη εισφοροδιαφυγή,ακατάσχετη στο εξής αιμορραγία των ασφαλιστικών ταμείων, περαιτέρω συρρίκνωση αντί για σταθεροποίηση του συστήματος ασφάλισης, εκτόξευση των ποσοστών μαύρης εργασίας και απώλεια χιλιάδων θέσεων στον πρωτογενή τομέα».

Ο κ. Μαυρομάτης αναφέρει επίσης ότι ο Δήμος Θερμαϊκού δεν μπορεί να επιτρέψει τη συρρίκνωση της παραγωγικής του βάσης, δεδομένου ότι η γεωργία αποτελεί κρίσιμο παράγοντα με καθοριστικό ρόλο στην οικονομία της περιοχής, ούτε και «να κλείσει τα μάτια» στα νέα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, χωρίς να έχουν λυθεί όσα ήδη υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.