Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ρ.Καλφακάκου: Στενή συνεργασία της "Εγνατίας Οδού" με τους ΟΤΑ

Πέρασαν χωρίς καμία αρνητική κρίση, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, οι τοποθετήσεις των νέων επικεφαλής της Εγνατίας Οδού Α.Ε., του προέδρου, αγρονόμου τοπογράφου μηχανικού Απόστολου Αντωνούδη και της διευθύνουσας συμβούλου, μηχανικού και πανεπιστημιακού, Ρίας Καλφακάκου.

Μεταφέροντος το κλίμα που επικράτησε στην Επιτροπή ΔΕΚΟ αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, δήλωσαν μεν "παρών", αλλά εκφράσθηκαν και θετικές γνώμες ως προς τις επιλογές που έγιναν, όπως επί παραδείγματι από τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη της ΝΔ και τον κ. Λυκούδη του Ποταμιού.
Στις πρώτες δηλώσεις της προς τα ΜΜΕ η κ. Καλφακάκου τόνισε στη Voria.gr πως σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση της τεχνικής εταιρείας του δημοσίου, θα πρέπει αρμόδιο Υπουργείο και ΤΑΙΠΕΔ να εργασθούν σε πνεύμα συναντίληψης.
Οι νέοι επικεφαλής της Ε.Ο.Α.Ε, έχουν στενή σχέση με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, ο κ. Αντωνούδης επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με το "Δίκτυο Ενεργών Πολιτών" στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη και η κ. Καλφακάκου δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη". Αυτές ακριβώς οι σχέσεις θα αξιοποιηθούν για τη στενότερη συνεργασία της Εγνατίας Οδού Α.Ε. με τους αυτοδιοικητικούς φορείς.
Ωστόσο, το κύριο θέμα που θα απασχολήσει και τη νέα διοίκηση της Ε.Ο.Α.Ε., θα είναι βεβαίως η παραχώρηση του οδικού άξονα και των καθέτων του ή η αλλαγή του συγκεκριμένου σχεδιασμού που είχε προωθηθεί στο πλαίσιο των μνημονιακών "πακέτων" περιορισμού του δημοσίου τομέα.
Όπως βεβαίωσε η κ. Καλφακάκου, πράγματι στην κυβέρνηση υπάρχει η σκέψη εξαίρεσης της Ε.Ο.Α.Ε. από το πλάνο των ιδιωτικοποιήσεων επειδή η Εταιρεία δεν συμπεριλαμβάνεται στις «9» συμφωνημένες αποκρατικοποιήσεις/παραχωρήσεις της συμφωνίας με τους δανειστές.
Η κ. Καλφακάκου προσέθεσε ότι η παραχώρηση του άξονα με τις βασικές καθέτους, θα στερούσε από σημαντικότατο αντικείμενο την ανώνυμη εταιρεία του δημοσίου, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο του νέου Ταμείου για τη Δημόσια Περιουσία.
Σε ό,τι αφορά στο νέο δ.σ. της Εγνατίας Οδού Α.Ε., αυτό δε θα διευρυνθεί σε αριθμό μελών- θα παραμείνει 7μελές- αλλά θα υπάρξουν στο επόμενο διάστημα αλλαγές στη σύνθεσή του.

Πηγή: voria.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.