Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Εικονικά εργαστήρια Φυσικής στο Διάστημα !

Με σειρά εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο «Φεστιβάλ Πειραμάτων» την Άνοιξη στην Αθήνα, ανανέωσαν το ραντεβού τους με τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Στη μεγάλη γιορτή της Φυσικής που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (23 Ιανουαρίου Πολεμικό Μουσείου), εκατοντάδες μαθητές Δημοτικού, από την Κεντρική Μακεδονία, βραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους σ ένα μάθημα που μάς βοηθά να κατανοήσουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει.
φυσική στο Πολεμικό Μουσείο!
-Πώς κάμπτεται το κενό στο Διάστημα;
Η ερώτηση έρχεται από έναν μαθητή της ΣΤ Δημοτικού στην κατάμεστη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της παρουσίασης του σχολικού συμβούλου Πάρη Παπαδόπουλου, με θέμα «ταξίδι στη γνώση μέσα από 50 επεισόδια Comimcs για τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών».
Σ αυτή τη μοναδική γιορτή γνώσης που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, ο Γενικός Διευθυντής του ΝΟΗΣΙΣ Θανάσης Κοντονικολάου, ξενάγησε τους μαθητές στο εικονικό εργαστήριο ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ , ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διεξάγεται από το Μουσείο για την Επιστήμη και Τεχνολογία (ΚΔΕΜΤ-ΝΟΗΣΙΣ), ενώ ο Δρ Αναστάσιος Μολοχίδης από το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ εξήγησε πώς η τεχνολογία των υπολογιστών μπορεί να αντικαταστήσει τα εργαστηριακά πειράματα μέσα από τα «Εικονικά Εργαστήρια Φυσικής». 

Η εκδήλωση "Η Φυσική Μαγεύει'' της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στη Θεσσαλονίκη,  πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.