Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Προς "κουκούλωμα" οδεύει η υπόθεση Siemens;

Προς κουκούλωμα, φαίνεται ότι οδηγείται και το σκάνδαλο της Siemens, καθώς από τα δεκάδες άτομα που εμπλέκονταν στην υπόθεση, θα διωχθούν τελικά μόνο ελάχιστοι «αποδιοπομπαίοι τράγοι».

Ήδη, το κυβερνόν κόμμα αναμένεται να προχωρήσει στην κατάθεση αιτήματος για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής αναφορικά με την υπόθεση Siemens,  προτείνοντας σύμφωνα με πληροφορίες, τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών δύο πρώην υπουργών της ΝΔ και δύο του ΠΑΣΟΚ.
Πρόκειται συγκεκριμένα για τους πρώην υπουργούς Α. Τσοχατζόπουλο, Τ. Μαντέλη, Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη.
Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες καθώς οι εργασίες της Προανακριτικής πρέπει να ολοκληρωθούν πριν το τέλος του καλοκαιριού ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.
Όπως έγινε γνωστό, έχει αρχίσει η συλλογή υπογραφών για να υποβληθεί το σχετικό αίτημα.
Τα περί άμεσης σύστασης Προανακριτικής για τους τέσσερις πρώην υπουργούς προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που διά τους βουλευτή του Δ. Παπαδημούλη, έκανε λόγο για «παρωδία κάθαρσης για τα μάτια του κόσμου».
«Μετά από έξι μήνες σιωπής κα προκλητικής καθυστέρησης, το ΠΑΣΟΚ, σε προφανή παρασκηνιακή συνεννόηση με τη ΝΔ πετά στα σκουπίδια το πόρισμα της Εξεταστικής επιτροπής για το μεγάλο δικομματικό σκάνδαλο της Siemens», επισήμανε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.
Όπως τονίζει ο κ. Παπαδημούλης, οι δώδεκα πρώην Υπουργοί, για τους οποίους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούσαν περαιτέρω διερεύνηση συρρικνώνονται σε τέσσερις που «τους θεωρούν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ «καμένα χαρτιά»».
Υπενθυμίζει παράλληλα ότι πέντε χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου από τις γερμανικές και αμερικανικές αρχές «οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν έχουν πάρει πίσω ούτε ένα ευρώ από τα κλεμμένα της Siemens, την ώρα που 17 άλλες χώρες έχουν ήδη εισπράξει συνολικά 1,7 δισ. ευρώ».
«Ακόμη και σήμερα η ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο δεν έχει ακόμη ζητήσει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο, αλλά δεν έχει καν υπολογίσει το ύψος της ζημίας», καταλήγει ο βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.