Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Ολοκληρώνονται σήμερα τα "Μηχανιώτικα 2011"

Πρωτοφανή επιτυχία γνωρίζουν οι φετινές εκδηλώσεις
Με μια μεγάλη λαϊκή συναυλία-αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία, με τους Δημήτρη Νικολούδη και Γιάννη Τσολακίδη, ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας οι τετραήμερες εκδηλώσεις των «Μηχανιώτικων 2011» που γνώρισαν για πρώτη φορά στη δωδεκαετή πορεία τους τέτοια μεγάλη επιτυχία, καθώς συνοδεύτηκαν από πρωτοφανή ενεργή συμμετοχή των φορέων, των καταστηματαρχών και κυρίως των κατοίκων της περιοχής.

Νωρίτερα, πριν τη συναυλία, που θα αρχίσει στις 9:30 μμ, θα παρουσιαστεί μία μουσικοχορευτική παράσταση για παιδιά και εφήβους από την Άννα Καραπέτοβα (Β΄ βραβείο παιδικής Eurovision), που θα προσπαθήσει να σκορπίσει ένα πανθερμαϊκό χαμόγελο στα παιδιά, στους νέους και στους λιγότερο νέους.  Ενώ στις 5:00 το απόγευμα θα γίνουν οι τελικοί αγώνες του Open τουρνουά τένις.
Ουρές για την πεντανόστιμη ψητή σαρδέλα
Το βράδυ του Σαββάτου, οι Μηχανιώτες ξεφάντωσαν στη γιορτή της σαρδέλας και γαύρου, με άφθονη ρετσίνα που ήταν προσφορά γνωστής οινοποιίας. Και κάτω από τους ήχους του εκπληκτικού λαϊκού συγκροτήματος «5+1», που παρουσίασε ένα εναλλασσόμενο ρεπερτόριο που ενθουσίασε, γλέντησαν και χόρεψαν με την καρδιά τους, ξεχνώντας για λίγο τα προβλήματα, τις έγνοιες και τις σκοτούρες της κρίσης.
Για περισσότερο από τρεις ώρες ο χώρος στο λιμάνι της Μηχανιώνας, μπροστά από την εξέδρα, είχε μεταβληθεί σε μία απέραντη πίστα, με δεκάδες ηλικιωμένους, μεσήλικες, νέους αλλά και παιδιά να δοκιμάζουν τις χορευτικές τους ικανότητες σε δημοτικούς και λαϊκούς σκοπούς και τραγούδια.
Χαιρετίζοντας σύντομα τους Μηχανιώτες που είχαν κατακλύσει την έκταση του λιμανιού, ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη διοργάνωση των «Μηχανιώτικων» από την οργανωτική επιτροπή αλλά και την  μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων. Σημείωσε δε ότι η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού θα προσπαθήσει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί προκειμένου οι συνδημότες και οι συνδημότισσες να ανακουφιστούν από τις φορτούνες της οικονομικής κρίσης την οποία βιώνει η χώρα μας.
Τις εκδηλώσεις του Σαββάτου παρακολούθησαν εκτός του δημάρχου κ.Αλεξανδρή, οι αντιδήμαρχοι Κούτουκας, Βογιατζής Κ. και Λαζαρίδης, οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων "Μπροστά Μαζί", Απόστολος Οικονομίδης και "Λαϊκή Συσπείρωση" Ντίνα Μώραλη, πολλοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Το λαϊκό συγκρότημα "5+1" ενθουσίασε το κοινό
Πριν τη γιορτή της σαρδέλας, έγινε η βράβευση των κοριτσιών της ομάδας βόλεϊ  του Αξίου Νικολάου Ν.Μηχανιώνας, που πρόσφατα στέφθηκε πρωταθλήτρια στο πρωτάθλημα παγκορασίδων της ΕΠΕΣΘ (Ένωσης Πετοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης) 2010-2011. Για την βράβευση της ομάδας βόλεϊ του Αγίου Νικολάου, υπάρχει ειδικό αφιέρωμα στον «Φάρο του Θερμαϊκού».
Επίσης βραβεύθηκαν  τα παιδιά από την περιοχή που συμμετείχαν στην 5η Biennale παιδικής ζωγραφικής, έναν παγκόσμιο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην Ξάνθη.
Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν οι: Πίττας Ελευθέριος, Α΄ βραβείο παιδικής τέχνης, Μπαγάκη Ελευθερία με Γ΄βραβείο πολύ καλής συμμετοχής, Παστελάς Σωκράτης με Γ΄βραβείο, Στρατουδάκης Μιχάλης με Γ΄βραβείο, Κόκκινου Χρύσα με Γ΄βραβείο, Μαρία-Νεφέλη Ιβάνοβιτς με Β΄βραβείο άριστης συμμετοχής και Σοφία Σουπιάδη με β΄βραβείο άριστης συμμετοχής.
Σημειώνεται ότι στην 5η Biennale, που έγινε τον Οκτώβριο του 2010, συμμετείχαν 162.000 παιδιά από όλο τον κόσμο, από 139 χώρες και 12.000 παιδιά από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Βραβεύτηκαν με Πρώτο βραβείο και μετάλλιο Ακαδημίας οι Γρηγόρης Σπανομιχαλάκης, Αδριάνα Πατρασκάκη και Αλεξάνδρα Χατζοπούλου. Με δεύτερο βραβείο και δίπλωμα άριστης συμμετοχής οι Περικλής Ψεντέλης και Ζαφίρα Ζαχαριάδη και τρίτο βραβείο, με δίπλωμα πολύ καλής συμμετοχής οι: Δέσποινα Παπαδοπούλου, Έλενα Κωνσταντάρα και Στέφανος Σπανομιχαλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.