Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Διαξιφισμοί για τη θαλάσσια συγκοινωνία


Τριβές, προκάλεσε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού, το βράδυ της Τετάρτης,  η υπόθεση της θαλάσσιας συγκοινωνίας, όταν παίρνοντας το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Θερμαϊκός-Νέα Πορεία» κ. Θανάσης Μπαλασάς επέκρινε τον δήμαρχο κ. Γιάννη Αλεξανδρή για τη στάση του, λέγοντας ότι δεν πιέζει όσο πρέπει ώστε τα σκάφη που θα δρομολογηθούν, εκτός της Περαίας να κάνουν στάση στην Αγία Τριάδα, στη Μηχανιώνα και να φτάνουν μέχρι την παραλία της Επανομής.

Απαντώντας ο δήμαρχος κ. Αλεξανδρής, κατηγόρησε την παράταξη του κ. Μαυρομάτη για «φθηνό λαϊκισμό», υπενθυμίζοντας ότι τη σχετική μελέτη, δεν την εκπονεί ο δήμαρχος, αλλά το αρμόδιο υπουργείο και οι μελετητές. «Καλός ο λαϊκισμός αλλά δεν στέκουν αυτά που λέτε», παρατήρησε ο κ. Αλεξανδρής.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Θερμαϊκού ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για την πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για την πρόοδο που υπάρχει σχετικά με την εκπόνηση της μελέτης του έργου, αλλά και για την πρόταση που υποβλήθηκε η θαλάσσια συγκοινωνία εκτός από ανατολικά, να κατευθύνεται και δυτικά, με μία στάση στο Καλοχώρι, δεδομένου ότι κρίθηκε πως θα μπορούσε να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό της δυτικής περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Πάντως ο κ. Αλεξανδρής εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για την πρόταση που διατυπώθηκε από το υπουργείο Μεταφορών, να συσταθεί μία κοινή εταιρία από τους δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού, που θα αναλάβουν να καλύψουν το μετοχικό της κεφάλαιο. «Πάνε να φορτώσουν στις πλάτες της αυτοδιοίκησης τα βάρη της θαλάσσιας συγκοινωνίας, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι οι δήμοι με τα περιορισμένα οικονομικά τους λόγω κρίσης, δεν αντέχουν τέτοια επιβάρυνση», παρατήρησε ο δήμαρχος Θερμαϊκού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.