Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Απίστευτο: Σε ... βοσκοτόπι μετατράπηκε το δημοτικό γήπεδο της Κερασιάς!

Απίστευτο και όμως αληθινό: Σε… βοσκοτόπι, μεταβλήθηκε το δημοτικό γήπεδο της Νέας Κερασιάς, καθώς με την πολιτική που ακολούθησαν κάποιοι δημοτικοί άρχοντες στο παρελθόν και την εγκατάλειψή του, όχι μόνο καταστράφηκε ολοσχερώς ο χλοοτάπητάς του, αλλά και έχει κατακλυσθεί από αγριόχορτα, το ύψος των οποίων υπερβαίνει σε ορισμένα σημεία και τα δύο μέτρα !

«Μεταβλήθηκε σε κρανίου τόπο το γήπεδο», μας είπε ο πρόεδρος του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Συλλόγου «Νίκη» της Κερασιάς κ. Παναγιώτης Χριστοδούλου. Και δίχως να κρύβει την οργή του πρόσθεσε: «Εδώ και 2 χρόνια μας κοροϊδεύουν συνεχώς.  Από τη μία η νομαρχία Θεσσαλονίκης και από την άλλη ο δήμος Μηχανιώνας μας διαβεβαίωναν ότι θα ανακατασκευαστεί το γήπεδο, χωρίς όμως να υπάρξει η παραμικρή εξέλιξη».
Εξαιτίας της απαράδεκτης αυτής κατάστασης, η ποδοσφαιρική ομάδα της Νίκης Κερασιάς, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ), αναγκάστηκε να δώσει τους περισσότερους «εντός έδρας» αγώνες της σε άλλα γήπεδα, μακριά από την Κερασιά.  Έτσι, έπαιξε 5 φορές στο γήπεδο του Αγγελοχωρίου, 4 φορές στο γήπεδο της Μηχανιώνας, 3 φορές στο γήπεδο της Περαίας κ.α.
«Σαν τσιγγάνοι γυρίζαμε από χωρίου εις χωρίον για να βρούμε γήπεδο να αγωνιστούμε, την ίδια ώρα που το δημοτικό γήπεδο της Κερασιάς δεν ανακατασκευάζονταν», συμπληρώνει ο πρόεδρος της Νίκης Κερασιάς. Προσθέτοντας ότι πέρσι η διοίκηση της Νίκης κρατούσε με νύχια και με δόντια την ομάδα. Εκφράζει δε την απαισιοδοξία του για το κατά πόσο θα μπορέσει να ετοιμαστεί το γήπεδο για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν.
Από την πλευρά του, το μέλος του Δ.Σ. της Νίκης Κερασιάς κ. Κώστας Ρέμπας δίνει τη δική του εξήγηση για τα αίτια που οδήγησαν στην καταστροφή του γηπέδου: «Είχαν βγει κάποια λεφτά από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, μεσολάβησαν οι εκλογές και οι συνενώσεις των δήμων κι έτσι έμεινε πίσω η βελτίωση του γηπέδου μας», αναφέρει.
Εδώ ακριβώς βρίσκεται το όλο θέμα:  Στις 21 Σεπτεμβρίου του 2009, πριν δηλαδή από δύο ακριβώς χρόνια, είχε υπογραφεί προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στον τότε νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον τότε δήμαρχο Μηχανιώνας Γιάννη Μαυρομάτη, με βάση την οποία η νομαρχία θα διέθετε στο δήμο Μηχανιώνας το ποσό των 120.000 για την ανακατασκευή των δημοτικών γηπέδων της Νέας Μηχανιώνας και της Κερασιάς.




Η σύμβαση αυτή, μάλιστα, παρουσιάστηκε με … πανηγυρικό τρόπο από τον κ. Μαυρομάτη στο τεύχος 44 (Ιούνιος-Ιούλιος 2010) του περιοδικού που εξέδιδε ο δήμος Μηχανιώνας και το οποίο στη σελίδα 45, εν είδη προεκλογικού απολογισμού, ανέφερε:
«Με αναβαθµισµένες αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και νέες υποδοµές, ικανές να προσελκύσουν τους νέους και τις νέες στον χώρο του αθλητισµού, ο ∆ήµος Μηχανιώνας αφήνει µια πολύ σηµαντική παρακαταθήκη στον νέο Καλλικράτειο ∆ήµο. Ήδη δηµοπρατήθηκαν δύο έργα στα γήπεδα Μηχανιώνας και Κερασιάς. Στο γήπεδο της Μηχανιώνας θα γίνει αντικατάσταση του χλοοτάπητα, καθώς και επισκευή τµήµατος της περίφραξης. Στο γήπεδο της Κερασιάς, θα αντικατασταθεί ο χλοοτάπητας και άλλα έργα. Τα έργα αυτά έχουν προϋπολογισµό 120.000 ευρώ».
Εδώ κάποτε ήταν ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου Κερασιάς
Όπως όμως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Θερμαϊκού, Γιάννης Βασιλειάδης, η προγραμματική αυτή σύμβαση δεν αξιοποιήθηκε από το δήμο Μηχανιώνας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010, οπότε η σύμβαση αυτόματα ακυρώθηκε και  το ποσό των 120.000 επιστράφηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ως συνεχιστή της νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
Κατόπιν αυτού δύο φορές, μία τον περασμένο Απρίλιο και άλλη μία πρόσφατα, στις 16 Ιουνίου 2011, ο αντιδήμαρχος κ. Βασιλειάδης, με έγγραφό του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζητάει «την ενεργοποίηση της από 21/9/2009 σύναψης προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου του θέματος, λαμβανομένης υπόψη της κακής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι αγωνιστικοί χώροι των γηπέδων ποδοσφαίρου Ν.Μηχανιώνας και Ν.Κερασιάς και της οικονομικής αδυναμίας του Δήμου Θερμαϊκού να ανταποκριθεί στο κόστος υλοποίησης των εν λόγω έργων».

Σχετικά με το θέμα αυτό, ο πρόεδρος του νεοσύστατου Νομικού Προσώπου για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό στο δήμο Θερμαϊκού, Γιάννης Τσακμάκας, μας ανέφερε ότι θα γίνουν τα «αδύνατα-δυνατά» ακόμη και με εθελοντική εργασία εάν χρειαστεί, προκειμένου το γήπεδο ποδοσφαίρου της Νέας Κερασιάς να μπορέσει να είναι έτοιμο το συντομότερο δυνατόν, ώστε και από τη Νίκη Κερασιάς να μπορεί να χρησιμοποιείται αλλά και να δίνει τη δυνατότητα άθλησης στους νέους του τόπου.
Πάντως, είναι απορίας άξιον πως ο τέως δήμαρχος Μηχανιώνας, Γιάννης Μαυρομάτης, που κατοικεί στην Κερασιά, από την οποία έλαβε και το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, άφησε ανεκμετάλλευτη την προγραμματική σύμβαση με τη νομαρχία και δεν φρόντισε για την απορρόφηση των 120.000 ευρώ, οπότε και θα βελτιώνονταν αισθητά τα δημοτικά γήπεδα Μηχανιώνας και Κερασιάς αλλά και δεν θα έφτανε το γήπεδο της Κερασιάς στο σημερινό χάλι, θυμίζοντας βοσκοτόπι.
Ο .... αγωνιστικός χώρος

Αυτό το δάσος από ξερόχορτα οδηγεί στον αγωνιστικό χώρο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.