Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

"Έκρηξη" στο δημοτικό συμβούλιο για τις "τρικλοποδιές" Μαυρομάτη


Μία νέα προσφυγή, που κατέθεσε η παράταξη  «Θερμαϊκός Νέα πορεία», ζητώντας ουσιαστικά την κατάργηση της Τουριστικής Εταιρίας του δήμου, προκάλεσε έκρηξη στο δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της Τετάρτης, με οξύτατες αντεγκλήσεις και καταγγελίες ότι ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γιάννης Μαυρομάτης βάζει συνεχώς «τρικλοποδιές» στη λειτουργία του δήμου Θερμαϊκού.

«Έχουμε δυστυχώς μία βιομηχανία ενστάσεων από τον κ. Μαυρομάτη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης κατά  πολλών αποφάσεων του δήμου μας, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε τα όρια. Θέλουμε να μας πει ο ίδιος και οι σύμβουλοι της παράταξής του τι προσπαθούν επιτέλους; Δεν θέλουν να λειτουργήσει η Τουριστική Εταιρεία για την τουριστική προβολή του δήμου μας; Δεν θέλουν να λειτουργήσει το Γραφείο Τελετών που προβλέπεται στην εταιρία για να προσφέρει υπηρεσίες προσιτές στους δημότες;», ξέσπασε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής.
Σε συνέχεια ο δήμαρχος παρατήρησε ότι εκτός από την παράταξη Μαυρομάτη, υπάρχουν άλλες τέσσερις παρατάξεις στην αντιπολίτευση. «Γιατί αυτές οι παρατάξεις δεν ακολουθούν το παράδειγμα του κ. Μαυρομάτη και δεν κάνουν προσφυγές;  Δεν αγαπούν αυτοί τον τόπο μας; Δεν θέλουν αυτοί την ανάπτυξη του δήμου», αναρωτήθηκε ο κ. Αλεξανδρής.
Αναφορικά με την τελευταία προσφυγή κατά της Τουριστικής Α.Ε., ο δήμαρχος Θερμαϊκού κατήγγειλε ότι ενώ σε αυτή υπάρχουν τα ονόματα όλων των δημοτικών συμβούλων  της παράταξης Μαυρομάτη, εντούτοις έχουν τεθεί μόνο δύο υπογραφές και ρώτησε τους δημοτικούς συμβούλους της «Νέας Πορείας» εάν ήταν σε γνώση τους και είχαν εγκρίνει το κείμενο της προσφυγής.
Απαντώντας εκ μέρους της παράταξης, στη θέση του απουσιάζοντος κ. Μαυρομάτη, ο κ. Θανάσης Μπαλασάς χαρακτήρισε προσβλητική την τοποθέτηση του δημάρχου και δήλωσε ότι «βλέπω μία πρεμούρα εκ μέρους της διοίκησης για την Τουριστική Α.Ε., που δεν την βλέπω για τα άλλα νομικά πρόσωπα του δήμου. Ακόμη, κατηγόρησε τη διοίκηση Αλεξανδρή για σκαμπανεβάσματα, αναφέροντας ότι η ένσταση της παράταξής του ήταν ότι η διοίκηση επέδειξε ολιγωρία στο συγκεκριμένο ζήτημα. Τέλος, αφήνοντας υπαινιγμούς, υποστήριξε ότι «πριν ακόμη συσταθεί η εταιρία, εσείς τοποθετήσατε διοίκηση. Δεν ξέρω ποιοί είναι οι σκοποί σας», είπε.
Παρεμβαίνοντας ο δήμαρχος κ. Αλεξανδρής, σημείωσε ότι παρά τις τρικλοποδιές που βάζει η παράταξη  Μαυρομάτη σε όλα τα θέματα του δήμου, η διοίκηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο δύσκολο έργο που ανέλαβε.
Όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι  Ι.Μισαλέμης και Δ.Μήλιος δήλωσαν ότι η ακύρωση της απόφασης δεν έγινε με βάση την προσφυγή της παράταξής τους, παρενέβη τότε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κυριάκος Στεφανίδης.
-Στεφανίδης: Καταλάβατε τι υπογράψατε; Εδώ ζητάτε την ακύρωση της Τουριστικής Α.Ε.
-Αλεξανδρής: Μόνο δύο υπογραφές υπάρχουν. Ξέρετε ποιών είναι;
-Στεφανίδης: Στους σκοπούς της εταιρίας είναι η λειτουργία δημοτικού γραφείου τελετών και η τουριστική προβολή του δήμου. Δεν τα θέλετε; Πέστε το φανερά στους δημότες.
-Παπαδοπούλου Παρθένα: Συμφώνησα κι εγώ να γίνει η Τουριστική. Μήπως κάνετε εσείς κάποιο λάθος;
-Στεφανίδης: Την προσφυγή την υποστηρίζετε;
-Παπαδοπούλου: Εγώ πάντως δεν υπέγραψα την προσφυγή. Δεν υπάρχει δική μου υπογραφή.
-Βουδούρης Αντώνης: Αυτό που γίνεται σήμερα δεν έχει προηγούμενο. Εγκαλούνται επτά δημοτικοί σύμβουλοι γιατί κάναμε προσφυγή. Έχετε κάτι να κρύψετε και ταράζεστε;
-Αλεξανδρής: Σας έχει κάνει κατ΄ επανάληψη υποδείξεις η Περιφέρεια για τη βιομηχανία προσφυγών που κάνετε.  Προσπαθεί ο κ. Μαυρομάτης να δημιουργεί μονίμως προβλήματα στη διοίκηση του δήμου.
Στο σημείο εκείνο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου άλλαξε θέμα κι έτσι εκτονώθηκε η ένταση που επί μία περίπου ώρα είχε επικρατήσει στο συμβούλιο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.