Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Υποβιβάζονται Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα. Ισόβια απαγόρευση σε Μπέο και Μ.Ψωμιάδη


Αχιλλέας Μπέος και Μάκης Ψωμιάδης: Τα δύο "λουλούδια"
του ελληνικού ποδοσφαίρου ισόβια εκτός γηπέδων

Τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη Football League (Β΄ Εθνική), με την επιβολή προστίμων ύψους 300.000 ευρώ στις δύο ΠΑΕ, καθώς και την απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, εφ' όρου ζωής, στους Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη, ανακοίνωσε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League.

Οι δύο ΠΑΕ αναμένεται να ασκήσουν έφεση για να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό και σε περίπτωση που το πράξουν εντός 48ωρου, δεν αποκλείεται να υπάρξει οριστική απόφαση μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Μετά την εξέλιξη αυτή προκύπτει θέμα συμμετοχής του Ολυμπιακού Βόλου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο οποίος αγωνίζεται απόψε στο Λουξεμβούργο με αντίπαλο την Ντιφερντάνζ (21:00 NOVA 4) για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.
Ακολουθεί η απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της Super League για τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Αχιλλέα Μπέο:
Για τις πειθαρχικές παραβάσεις, οι οποίες προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις 21Α και 21Β Π.Κ. της ΕΠΟ και πρέπει να επιβληθούν κατ' αναλογική εφαρμογή των άρθρων 94 παρ. 2 (κατ' ιδέαν συρροή) και 98 (κατ' εξακολούθηση έγκλημα) του Π.Κ. οι ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:
α) στον Αχιλλέα Μπέο
i) Χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ.
ii) Ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής.
iii) Ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής.
β) στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων 300.000 ευρώ και ποινή αποκλεισμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.
Και η απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της Super League για την Καβάλα και το Μάκη Ψωμιάδη:
Η πειθαρχική επιτροπή της Super League δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης και ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ τέλεσαν κατά τα λοιπά τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις και επιβάλλει τις ακόλουθες ποινές:
α) στον Χρυσόστομο (Μάκη) Ψωμιάδη
i) Χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ.
ii) Ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής.
iii). Ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής.
β) στην ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων 300.000 ευρώ και ποινή αποκλεισμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.
Εξάλλου, η Πειθαρχική Επιτροπή απήλλαξε το Γ. Παπακώστα των αποδιδόμενων σ' αυτόν πειθαρχικών κατηγοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.