Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Τι ακριβώς συμβαίνει με τη μεταφορά κωδικών ύψους 500.000 ευρώ στη Μηχανιώνα;

Μία «βόμβα μεγατόνων», εκτόξευσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών κ. Κωστής Κούτουκας, καταγγέλοντας τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο κ. Γιάννη Μαυρομάτη, ότι κατά τη διάρκεια που ήταν δήμαρχος Μηχανιώνας, «έκανε μεταφορά κωδικών ψους 500.000 ευρώ, ενώ επίσης διέγραψε και οφειλές δημοτών».
Τόσο ο κ. Κούτουκας, όσο και τα άλλα μέλη της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού δεν ανέφεραν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση αυτή, η οποία από μόνη της, αναδύει οσμή σκανδάλου.  Και δεδομένου ότι η υπόθεση αυτή αποκαλύπτεται για πρώτη φορά, οι δημότες αναρωτιούνται: Τι ακριβώς συμβαίνει;  Γιατί δεν δίδονται όλα τα στοιχεία στο φως;
Όπως πληροφορηθήκαμε, η μεταφορά αυτή, έγινε το Δεκέμβριο του 2010, μετά την ήττα του κ. Μαυρομάτη στις εκλογές και λίγο πριν αποχωρήσει από τη διοίκηση του δήμου Μηχανιώνας. Ενώ όπως μας έλεγε μέλος του τότε δημοτικού συμβουλίου Μηχανιώνας, η περίεργη αυτή  μεταφορά των 500.000 ευρώ από κάποιους κωδικούς σε κάποιους άλλους, έγινε χωρίς να συντρέχει κανένας ιδιαίτερος λόγος.  Και όπως μάθαμε, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης  κρίνοντας ως μη σύννομη τη μεταφορά αυτή, την έστειλε πίσω ως απαράδεκτη.
Επειδή ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν και κάποια σχόλια του στυλ ότι η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού δεν αναφέρει στοιχεία για την υπόθεση των κωδικών στο πλαίσιο μιας πολιτικής… κουκουλώματος και αλληλοσυγκάλυψης, καλά θα κάνουν τόσο ο δήμαρχος κ. Αλεξανδρής όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος να δώσουν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.