Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ποιά ονόματα ακούγονται στην Α΄και Β΄ Θεσσαλονίκης για τα "γαλάζια" ψηφοδέλτια

Από τώρα, γίνονται προετοιμασίες στη Ν.Δ. για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο.  Και ήδη πέφτουν στο τραπέζι τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών. Ενδιαφέρον φαίνεται ότι υπάρχει για την Α΄και Β΄Θεσσαλονίκης, κυρίως από γόνους πρώην βουλευτών που θέλουν να ακολουθήσουν την οικογενειακή παράδοση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μαρούλας Πλήκα στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», η ανανέωση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην πρώτη αλλά και τη δεύτερη περιφέρεια Θεσσαλονίκης, θα φέρει έντονα γυναικείο “άρωμα”, αλλά και “άρωμα” αυτοδιοίκησης.
Το “ντεμπούτο” τους στην Α’ περιφέρεια αναμένεται να κάνουν η δημοτική σύμβουλος Ανθή Σαλαγκούδη (θυγατέρα του πρώην υφυπουργού Γ. Σαλαγκούδη), η περιφερειακή σύμβουλος Τζελίνα Μακραντωνάκη (θυγατέρα του πρώην αντιδημάρχου Νίκου Μακραντωνάκη), η αντιδήμαρχος Μενεμένης Μαρία Αποστολίδου, η Μαρία Μήτσιου (καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Π. Ψωμιάδη), ενώ πολύ πιθανόν να είναι εκ νέου υποψήφια η πρόεδρος του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής” Λιάνα Γιούτα και η αναπληρώτρια τομεάρχης περιβάλλοντος της ΝΔ Βίκυ Ευταξά, ενώ ενδιαφέρον δείχνει και η Άννα Ευθυμίου.
“Κλειδωμένη” θεωρείται η κάθοδος του Στράτου Σιμόπουλου και του Δημήτρη Πανοζάχου, ενώ πρόταση για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο έχει δεχτεί ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Γαρούφας, ο Στάθης Κωνσταντινίδης και ο γιος του Σωτήρη Κούβελα, Δημήτρης.
Στη Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, μεταξύ άλλων, θα είναι η Πόπη Καλαϊτζή, η Γιάννα Τζάκη, ο Γιάννης Καραγιάννης, ο Άρης Αραμπατζής, ο Βασίλης Κανάκας και ο Παντελής Τσακίρης.

Στην Kεντρική Μακεδονία. 
Στις άλλες εκλογικές περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας τα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα στελεχώσουν μεταξύ άλλων, στη Χαλκιδική ο τέως διοικητής νοσοκομείου Δημήτρης Πάχτας και ο Γιώργος Τσουφλάκης (γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ), στην Πιερία ο Απόστολος Πόδας και ο Δημήτρης Χρηστογιάννης (πρώην διοικητής του Θεαγένειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης), στην Ημαθία ο Κώστας Ζιώγας. Στην Πέλλα έχει “κλειδώσει” η κάθοδος του “σκιώδους” υφυπουργού Δημόσιων Έργων Διονύση Σταμενίτη, που είναι στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, ενώ στο Κιλκίς φαίνεται να επανέρχεται με αξιώσεις ο Γιώργος Συμπιλίδης. Στις Σέρρες δύο περιφερειακοί σύμβουλοι, οι Θανάσης Μασλαρινός και Αθανάσιος Μπασδάνης, θα δοκιμάσουν την τύχη τους στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.