Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Τέλμα στις προετοιμασίες για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης


Την έντονη ανησυχία των κατοίκων και των φορέων της Θεσσαλονίκης για το πλήρες τέλμα που επικρατεί στο θέμα της προετοιμασίας επετειακών εκδηλώσεων στην πόλη, το έτος 2012, για τα εκατό χρόνια απελευθέρωσής της, διατυπώνει σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Ανάπτυξης ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Θεόδωρος Καράογλου.

Όπως σημειώνει: «Σε έξι μήνες θα ανατείλει το 2012, χρονιά-ορόσημο κατά την οποία συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Εντούτοις, καμία πρόοδος δεν έχει παρατηρηθεί ως προς τις επετειακές εκδηλώσεις, που πρέπει να διεξαχθούν στην πόλη. Προετοιμασίες για την διοργάνωση των τιμητικών και εορταστικών εκδηλώσεων της σημαντικής αυτής επετείου στην ουσία δεν πραγματοποιούνται, με το κλίμα ασυνεννοησίας να επιτείνεται διαρκώς.
Η καθυστέρηση, που παρατηρείται σε επίπεδο οργάνωσης και σχεδιασμού είναι μεγάλη και ο κίνδυνος να χαθεί η μοναδική ευκαιρία για την Θεσσαλονίκη να αξιοποιήσει αυτή την επέτειο για την διεθνή προβολή της είναι ορατός.
Λίγους μήνες πριν το 2012 και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποιο σχήμα θα αναλάβει το σύνολο των εκδηλώσεων, η πραγματοποίηση των οποίων θα αποτελέσει εφαλτήριο για την πόλη, καθώς θα αποκομίσει πολλά οφέλη.
Η ευκαιρία για την πόλη θα είναι μοναδική, αξιοποιώντας την προβολή και την αναγνωρισιμότητα για οικονομικούς, εθνικούς και πολιτιστικούς λόγους. Παρόλο αυτά, η κωλυσιεργία, που παρατηρείται εδώ και 2 χρόνια εκ μέρους της Κυβέρνησης είναι μεγάλη. Βούληση δεν υπάρχει και η Θεσσαλονίκη, αλλά και η Μακεδονία που ζουν πλέον μόνο με υποσχέσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης, κινδυνεύουν να στερηθούν μιας μοναδικής ευκαιρίας, που θα τις προσδώσει διεθνή εμβέλεια.
Οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και η Κυβέρνηση, να επιδείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να επισπεύσουν τις διαδικασίες για το σχήμα που θα αναλάβει την διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων και να συντονιστούν με στόχο την επιτυχή διοργάνωση αυτής της μεγάλης επετείου».
Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι υπουργοί:
-       Ποιο θα είναι το σχήμα που θα αναλάβει την διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων του 2012;
-       Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να συντονιστούν οι φορείς και να οργανωθούν για την μεγάλη αυτή επέτειο; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.