Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Στην αντεπίθεση η "καμαριέρα του Σοφιτέλ"


Στην αντεπίθεση, πέρασε η Νασιφάτου Ντιαλό, η περίφημη «32χρονη καμαριέρα του Σόφιτελ», και εμφανιζόμενη για πρώτη φορά στα στα αμερικανικά ΜΜΕ, μετά τα όσα αρνητικά ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την αξιοπιστία της και το παρελθόν της, δήλωσε για τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν: «Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη. Θέλω να πάει στη φυλακή…».


Η συνέντευξη της Ντιαλό δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού Newsweek, ενώ  μεταδόθηκε και από το τηλεοπτικό δίκτυο ΑΒC Νews. 
Η Νασιφάτου Ντιαλό, που για ένα μεγάλο διάστημα δεν είχε έρθει στο φως καμία φωτογραφία της, αρχικά είχε προβληθεί ως το αδύναμο θύμα των διαθέσεων ενός πολύ ισχυρού δημόσιου άνδρα, που την κακοποίησε σεξουαλικά στις 14 Μαΐου, εκμεταλλευόμενος τη θέση του.


Στην πορεία, ωστόσο, και μετά από τις έρευνες των συνηγόρων του Ντομινίκ Στρος Καν – τα ευρήματα των οποίων αξιολογήθηκαν θετικά από το δικαστήριο – η ιστορία έλαβε διαφορετική τροπή, με τον Γάλλο πρώην γενικό διευθυντή του Δ.Ν.Τ. να εμφανίζεται ως το θύμα ενός πρωτοφανούς «τηλεοπτικού λιντσαρίσματος» με τα διεθνή ΜΜΕ να τον καταδικάζουν χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις σε βάρος του. 
Ωστόσο, με την τωρινή της εμφάνιση, η 32χρονη μετανάστρια από τη Γουινέα επιχειρεί να ξαναδώσει στην ιστορία την αρχική της ταυτότητα: 
«Θέλω να μάθει ότι υπάρχουν μερικά μέρη όπου δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα λεφτά σου, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη δύναμή σου όταν κάνεις κάτι σαν κι αυτό». Ακόμη, η ίδια παραδέχεται πως «έκανε λάθη», ωστόσο όπως διαμηνύει, αυτό δεν θα πρέπει να σταματήσει τους εισαγγελείς.
«Ποτέ δεν ήθελα δημοσιότητα αλλά δεν έχω επιλογή. Τώρα πρέπει να μιλήσω δημόσια. Το έχω ανάγκη, για μένα. Πρέπει να πω την αλήθεια... Εξαιτίας του με αποκαλούν πόρνη», ήταν τα λόγια της δημόσιας εξομολόγησής της. 
Επιπλέον, ισχυρίζεται μιλώντας on camera ότι δεν είχε ιδέα για την πραγματική ταυτότητα και ιδιότητα του Στρος-Καν,  και πως απλώς «της φάνηκε τρελός» όταν της επιτέθηκε μόλις εκείνη μπήκε στη σουίτα του ξενοδοχείου. 
Θυμίζουμε ότι όπως αποκάλυψαν οι έρευνες, η Ντιαλό την επομένη του συμβάντος στο «Σόφιτελ» είχε τηλεφωνική επικοινωνία με κάποιον φίλο της – που είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις ναρκωτικών – ο οποίος την παρότρυνε να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία που της δόθηκε και να αποσπάσει χρήματα από το σκάνδαλο. 
Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος-Καν απαντούν πως η συνέντευξη εντάσσεται σε μια «ύστατη προσπάθεια από μέρους της Ντιαλό να αποσπάσει χρήματα από τον πελάτη τους». 
Όπως τονίζουν οι νομικοί εκπρόσωποι του Στρος-Καν, Μπέντζαμιν Μπράφμαν και Ουίλιαμ Τέιλορ , θεωρούν ότι πρόκειται «για την πρώτη ενάγουσα στην ιστορία που διεξάγει μια εκστρατεία στα ΜΜΕ για να πείσει έναν εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη εναντίον ενός ανθρώπου από τον οποίο θέλει χρήματα». 
Παράλληλα, σημειώνουν δηκτικά ότι η Ντιαλό – κατόπιν στοχευμένων ενεργειών των δικηγόρων της - έχει προγραμματίσει ένα «χωρίς προηγούμενο αριθμό γεγονότων για τα μέσα ενημέρωσης», με σκοπό να αντιστρέψει το κλίμα υπέρ της.  
Όπως φαίνεται, λοιπόν, τα ισχυρότερα «όπλα» και των δύο πλευρών έχουν βγει πλέον στο τραπέζι, με το σενάριο ενός επώδυνου συμβιβασμού να είναι το χειρότερο που αναμένει η πλευρά Στρος-Καν.   
Θυμίζουμε πως η επόμενη ακρόαση για την υπόθεση είναι προγραμματισμένη για την 1η Αυγούστου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.