Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

"Αγανακτισμένο" το 91% του ελληνικού λαού!!

Δυσαρεστημένο από τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής την οικονομική κρίση, δηλώνει σχεδόν το σύνολο των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 91%!, σε δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Επίκαιρα».
Αντίθετα, ικανοποίηση εκφράζει μόλις το 8%, ενώ «δεν γνωρίζω – δεν απαντώ» απαντά το 1%. Χαρακτηριστικό, είναι μάλιστα, ότι από το 91% που δηλώνει δυσαρέσκεια, το 67% εκφράζει την πλήρη απογοήτευσή του από την κυβερνητική πολιτική!
Στην ερώτηση τι συναισθήματα έχετε για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, με αυθόρμητες απαντήσεις, το 27% των ερωτηθέντων απαντούν οργή και θυμό, το 24% αγανάκτηση και απογοήτευση, το 18% λύπη, το 11% αβεβαιότητα και το 10% απόγνωση.
Ελπίδα και αισιοδοξία δηλώνει μόλις το 2% και ικανοποίηση και προσδοκία το 1%.
Σε ερώτηση για το αν τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (78%) απαντά πως πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση. Αντίθετα, μόλις το 11% δηλώνει ότι τα πράγματα πηγαίνουν στη σωστή κατεύθυνση. Ένα ποσοστό 3% απαντά «δεν γνωρίζω – δεν απαντώ», ενώ το 8% απαντά πως τα πράγματα δεν πηγαίνουν ούτε προς τη σωστή, ούτε προς τη λάθος κατεύθυνση.
Σε ό,τι αφορά το κυβερνών κόμμα, 70% απαντά πως κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ το 15% απαντά πως κινείται προς τη σωστή. «Ούτε σωστή, ούτε λάθος» απαντά το 11%, ενώ ένα ποσοστό 4% απαντά «δεν γνωρίζω – δεν απαντώ».


Προβάδισμα 4% της ΝΔ
Προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ, δίνει στη ΝΔ η ίδια δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 25,5%, το ΚΚΕ με 13%, ο ΛΑΟΣ με 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 4%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%, η Χρυσή Αυγή με 1,5%, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΙΑ. με 1%, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με 1%, ενώ συνολικό ποσοστό 5,5% πηγαίνει στα λοιπά κόμματα.  Επίσης η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά συγκεντρώνουν συνολικά 38,6%.
Η δημοσκόπηση δίνει Βουλή με έξι κόμματα, ενώ εντύπωση προκαλεί και η αύξηση του ποσοστού αποχής, το οποίο μέσα σε ένα μήνα διευρύνεται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες. Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν η Δημοκρατική Αριστερά, η Δημοκρατική Συμμαχία, η Χρυσή Αυγή, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών.
Συνολικά το ποσοστό που συγκεντρώνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανέρχεται στο 55%, παρουσιάζοντας οριακή αύξηση από την προηγούμενη δημοσκόπηση του Ιουνίου, όταν έφτανε στο 54,5% (28,5% για τη ΝΔ και 26% για το ΠΑΣΟΚ). Ωστόσο, το συνολικό ποσοστό που συγκεντρώνουν τα δύο μεγάλα κόμματα, έχει μειωθεί κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες τους τελευταίους 7 μήνες! Συγκεκριμένα, το Δεκέμβριο του 2010, το άθροισμα του ποσοστού των δύο μεγάλων κομμάτων έφτανε το 67% (34,5% για το ΠΑΣΟΚ και 32,5% για τη ΝΔ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.