Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Συγκρίνοντας τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων Θεσσαλονίκης και Θερμαϊκού

Για  περισσότερες από 10 ώρες, παρακολουθήσαμε το απόγευμα έως και μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Μην ρωτάτε πως αντέξαμε τόσες ώρες. Αυτό που θέλουμε να μεταφέρουμε εδώ, είναι η σύγκριση που, μοιραία, κάναμε με τις αντίστοιχες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού. Καμία σχέση. Όσο η μέρα με τη νύχτα.

Παρά το γεγονός ότι περιλαμβάνονταν πολύ σοβαρά θέματα στην ημερήσια διάταξη, όπως η συζήτηση για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης, η δημιουργία τζαμιού στη Θεσσαλονίκη, η μελέτη για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη των δημοτικών μέσων ενημέρωσης (FM-100, TV-100, TV-101), αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας στον δήμο, πορνεία,  διεκδίκηση «Πράσινης πρωτεύουσας 2014» και πολλά άλλα, μας έκαμε ιδιαίτερη εντύπωση η στάση του δημάρχου αλλά και όλων των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
Μετρημένος στα λόγια του ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, έχοντας πάντα επιχειρήματα για κάθε θέμα που απαιτούσε την παρέμβασή του.  Μετρημένοι όμως και συγκεκριμένοι στα θέματα που έθεταν και οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων. Δίχως θεατρινισμούς και βερμπαλισμούς για να τους «γράφει» η κάμερα, καθώς η συνεδρίαση μεταδίδονταν ζωντανά από την TV-100. Χωρίς υπερβολές και στείρα αντιπολίτευση, Σε χαμηλό τόνο πάντα οι συζητήσεις, ακόμη και στην περίπτωση που παρενέβαινε ο βροντόφωνος επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σωτήρης Ζαριανόπουλος.  Με τον Νέστορα της πολιτικής, Στέλιο Παπαθεμελή, να παραδίδει συνεχώς σε κάθε του παρέμβαση μαθήματα ήθους, σωστού πολιτικού λόγου και αξιοπρέπειας. Με τους άλλους εκπροσώπους παρατάξεων, όπως ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και ο Χρήστος Μάττης να κάνουν κάθε τόσο εύστοχες υποδείξεις για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του δήμου προς όφελος της Θεσσαλονίκης και των δημοτών της.
Αφήσαμε τελευταίο τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, τον Κώστα Γκιουλέκα. Ο οποίος την κριτική του για την πορεία και το έργο της δημοτικής αρχής, την διατύπωνε πάντα με ευγένεια, εποικοδομητικό τρόπο και εμφανή διάθεση τόσο ο ίδιος, όσο και οι άλλοι σύμβουλοι της παράταξης του να βοηθήσουν και όχι να υπονομεύσουν το έργο της δημαρχίας Μπουτάρη. Να της υποδείξουν τα λάθη της, για μια διορθωτική πορεία προς όφελος της πόλης και των πολιτών.
«Δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση», ακούστηκε να λέει κάποια στιγμή ο κ.Γκιουλέκας απευθυνόμενος στον δήμαρχο κ. Μπουτάρη. Κι αυτό την ώρα που έλεγχε τη διοίκηση για το υπερβολικό κατά την άποψη της παράταξης του, ποσό των 35.000 που διατέθηκε σε εταιρία για μία μελέτη σχετικά με τα δημοτικά ΜΜΕ.
Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Γιατί πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο πλαίσιο λειτουργίας πρέπει να ισχύσει και για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του δήμου Θερμαϊκού. Και με την άποψη του παρατηρητή των γεγονότων, θέλουμε  να προτείνουμε στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού τη μαγνητοσκοπημένη από την TV-100 συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, να την τυπώσει σε DVD και να την μοιράσει σε όλα τα μέλη του δικού μας δημοτικού συμβουλίου.  Ϊσως κάτι να διδαχτούν όλοι από την παρακολούθησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.