Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Θαύμα-Θαύμα: Θα αποκτήσουμε τώρα και... Φαστφουντάδικα Υγείας !!


Να λοιπόν που θα αποκτήσουμε και… «Σούπερ Μάρκετ» αλλά και Φαστφουντάδικα της Υγείας, καθώς η σοσιαλιστική μας κυβέρνηση που όλους και όλα τα φροντίζει, ετοιμάζεται να παραδώσει και τον ευαίσθητο χώρο της ιατρικής φροντίδας στο ασύδοτο κέρδος. Πονάς κάπου; Έχεις πρόβλημα με τα μάτια, τα δόντια, τα χέρια ή τα πόδια; Θα πηγαίνεις τότε σε ένα Φαστ-φουντ υγείας, που θα μπορεί να λειτουργεί οποιοσδήποτε ιδιώτης κι εκεί θα σε γδέρνουν κανονικά, παρέχοντας σου και αμφιβόλου ποιότητας ιατρική περίθαλψη.

Γιατροί και οδοντίατροι σε όλη τη χώρα εκφράζουν την έντονη αντίδραση τους για το «άνοιγμα» του λειτουργήματός τους, με τους δεύτερους να προχωρούν την Πέμπτη σε 24ωρη απεργία. 
Κατηγορούν την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας ότι προωθεί εν κρυπτώ το άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος, με τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδίως και ενώ βρισκόταν σε διάλογο με τους ενδιαφερόμενους. 
«Ανοίγουν διάπλατα οι "πόρτες" στα ιδιωτικά συμφέροντα, εις βάρος των οδοντιάτρων και του κοινού συμφέροντος» λένε οι οδοντίατροι.
«Ανοίγει η πόρτα στα «σούπερ μάρκετ» της υγείας, μετατρέποντάς τη από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα» προσθέτουν οι γιατροί.

Κλειστά την Πέμπτη τα οδοντιατρεία
Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη τα οδοντιατρεία όλης της χώρας, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε το ΔΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ), ως αντίδραση στην «εν κρυπτώ τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία ανοίγουν διάπλατα οι "πόρτες" στα ιδιωτικά συμφέροντα, εις βάρος των οδοντιάτρων και του κοινού συμφέροντος», όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΟ, Α.Κατσίκης. 
Οι οδοντίατροι διαφωνούν με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και τη δυνατότητα που δίδεται σε ιδιώτες μη οδοντιάτρους να κατέχουν την πλειοψηφία των μετοχών της ιατρικής επιχείρησης (καταργείται ο περιορισμός 51% - 49%).
Μάλιστα στη συνεδρίασή του το ΔΣ αποφάσισε να στείλει και ενημερωτική επιστολή σε όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου.
Όπως εξηγούν οι οδοντίατροι ενώ η σχετική συνάντηση του ΔΣ της Ομοσπονδίας τους με τον υπουργό Υγείας για το εν λόγω θέμα, την Πέμπτη 14 Ιουλίου, «δεν κατέληξε σε συμφωνία» και αποφασίστηκε από κοινού «να ξαναβρεθούμε μαζί με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο στο υπουργείο την Τρίτη, 19 Ιουλίου» η συνάντηση ματαιώθηκε από πλευράς υπουργείου. 
«...και πραγματικά αιφνιδιαστήκαμε, όταν πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο ότι το βράδυ της Τετάρτης 20/7 προστέθηκε κρυφίως και εν αγνοία μας, παρά το γεγονός ότι βρισκόμασταν σε διάλογο, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, τροπολογία με την οποία καταργείται η παράγραφος 21 άρθρο 66 του Ν. 3984/2011 "περί μεταμοσχεύσεων". Η ενέργεια αυτή, είναι καταδικαστέα και δείχνει την ασυνέπεια της Πολιτείας σε δεσμεύσεις και νόμους τους οποίους μέχρι προχθές υποστήριζε», δηλώνουν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ.κ. Αθ. Κατσίκης και Παν.Βίγλας. 
Με την εν λόγω παράγραφο, εξηγούν, τα επαγγέλματα αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας είχαν εξαιρεθεί της απελευθέρωσης τουλάχιστον μέχρι στις 15 Σεπτεμβρίου 2011. 
«Εάν ψηφιστεί η επίμαχη τροπολογία», προσθέτουν, «η παράγραφος 21 του άρθρου 66 του Ν. 3894/2011 καταργείται από τότε που ίσχυσε, δηλαδή αναδρομικά από 1ης Ιουλίου 2011» καταλήγουν. 

Έντονα αντιδρούν και οι γιατροί
Την αντίθεσή του με το «άνοιγμα» του ιατρικού επαγγέλματος εκφράζει και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ. Γ.Πατούλης, τονίζοντας ότι ο υπουργός Υγείας «κατ’ εξακολούθηση υπότροπος, αθετεί την νομοθετημένη δέσμευσή του και εν κρυπτώ προωθεί το άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος, καταθέτοντας αιφνιδίως, τροπολογία». 
Όπως εξηγεί, «σύμφωνα με τροπολογία στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας, μη γιατρός, μπορεί να ανοίγει αλυσίδες Ιατρικών Κέντρων (πολυϊατρεία, διαγνωστικά κέντρα και άλλες μονάδες) και να παρέχει υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», αναφέρει. 
Με αυτόν τον τρόπο, τονίζει ο κ. Πατούλης, ανοίγει η πόρτα στα «σούπερ μάρκετ» της υγείας, μετατρέποντάς τη από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.