Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Ομάδα "Αγ.Νικόλαος": Το καμάρι της Μηχανιώνας

Τιμή και καμάρι για τη Νέα Μηχανιώνα, αποτελεί η ομάδα Βόλεϊ του «Αγίου Νικολάου Μηχανιώνας» που πρόσφατα κέρδισε το πρωτάθλημα Παγκορασίδων της Ένωσης Πετοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΕΠΕΣΘ). Για την πολύ καλή αγωνιστική τους πορεία, τα κορίτσια του «Αγ. Νικολάου» βραβεύθηκαν το βράδυ του Σαββάτου από το δήμο Θερμαϊκού, στο πλαίσιο των «Μηχανιώτικων 2011».

Η ομάδα βόλεϊ της Μηχανιώνας, έγραψε ιστορία στο κλειστό Γυμναστήριο της Μίκρας, νικώντας στον ημιτελικό του Final Four τον μέχρι πρότινος Πρωταθλητή Ελλάδος Αίαντα Ευόσμου με σετ 3-0. Ενώ στον μεγάλο τελικό, επικράτησε της ισχυρής ομάδας του Ηρακλή Θεσσαλονίκης με 3-0 σετ.
Και όπως ανέφερε κατά τη βράβευση των αθλητριών του Αγ.Νικολάου στα «Μηχανιώτικα 2011», η αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ν.Μηχανιώνας, Μαρία Λιόλιου, «για πρώτη φορά στην ιστορία της Μηχανιώνας και του νεότερου δήμου Θερμαϊκού, μία τοπική ομάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια μεταξύ 65 ομάδων που έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα και μάλιστα αήττητη, χάνοντας μόνο ένα σετ.
Αρχιτέκτονας και καθοδηγητής της ομάδας για την κατάκτηση της Πρώτης θέσης Παγκορασίδων στο νομό Θεσσαλονίκης, είναι ο προπονητής της, Δημήτρης Μπαλασάς, ο οποίος έθεσε υψηλούς στόχους, οραματιζόμενος μία ομάδα αξιόμαχη που να πρωταγωνιστεί.
Έτσι, αξιοποιώντας την επιστημονική του κατάρτιση, σχεδιάζοντας το πλάνο προπονήσεων και διαχειριζόμενος το ευαίσθητο έμψυχο παιδικό υλικό , με πολύ αγάπη και πίστη σε αυτό που ανέλαβε να κάνει, κατόρθωσε να ανεβάσει την ομάδα στο υψηλότερο βάθρο, υποσκελίζοντας δικαίως τις μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης που πρωταγωνιστούσαν μέχρι τώρα στο άθλημα.
Κουράστηκε πολύ, καθώς οι ώρες προπόνησης που του είχαν διατεθεί δεν ήταν αρκετές. Όμως τα κατάφερε.
Χάρη στη σκληρή δουλειά προπονητή και νεαρών αθλητριών, η ομάδα βόλεϊ  του Αγ. Νικολάου κατάφερε πριν δύο χρόνια να συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Final Four, κατακτώντας την 4η θέση. Πέρσι, στην ίδια διοργάνωση πήρε την 3η θέση και φέτος στέφθηκε πρωταθλήτρια χωρία καμία ήττα. Χάθηκε μόνο ένα σετ σε όλο το πρωτάθλημα, ρεκόρ μοναδικό!
Η επιτυχία όμως δεν ανήκει μόνο στον προπονητή αλλά και στις νεαρές αθλήτριες. Ο προπονητής δεν μπορεί να πετύχει υψηλούς στόχους αν δεν έχει παιδιά σαν αυτά που στελεχώνουν την ομάδα. Παιδιά τα οποία εκτός από τα βραβεία και τα αριστεία που διεκδικούν στα σχολεία τους, διαθέτουν επιπλέον αθλητικά προσόντα και καλό χαρακτήρα. Πολύ περισσότερο που πρόκειται για κορίτσια ηλικίας 14 και 15 ετών!
Οι καλοί χαρακτήρες παραπέμπουν στους γονείς των παιδιών, που και αυτοί δικαιούνται μερίδιο της επιτυχίας, αφού εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους στην ομάδα και συνέβαλαν ενεργά όσο μπορούσε ο καθένας.
Το βράδυ του Σαββάτου 16 Ιουλίου, στη διάρκεια των «Μηχανιώτικων 2011» βραβεύθηκαν για την εκπληκτική αγωνιστική πορεία της ομάδας βόλεϊ Παγκορασίδων του «Αγίου Νικολάου» Νέας Μηχανιώνας, η γενική αρχηγός της ομάδας Βασιλική Κράνια, ο προπονητής Δημήτρης Μπαλασάς  και οι αθλήτριες:
1.    Αναστασία Παρταλιού
2.    Ευαγγελία Μπαλασά
3.    Μαρία Κούλα
4.    Σουλτάνα Σογλεμέζη
5.    Αθηνά Μαυρουδή
6.    Κατερίνα Ντράγκουλιτς
7.    Νεκταρία Τσάνταλη
8.    Θεοδώρα Πασίνη
9.    Βιργινία Καρανικόλα
10. Καλλιόπη Διαμαντίδου
11. Παρασκευή Παπαλεωνίδα
12. Ουρανία Ντούση
13. Ουρανία Μαυρουδή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.