Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Όταν πέφτουν οι μάσκες...

του Γιώργου Λαζαρίδη*
Σήμερα, ο Δήμος Θερμαϊκού έγινε επίσημα γνώστης μιας ακόμη προσφυγής της παράταξης του κ. Μαυρομάτη. Και η νέα αυτή προσφυγή είναι κατά της Τουριστικής Εταιρίας του Δήμου Θερμαϊκού, με ένα και μοναδικό στόχο αυτή τη φορά, την οριστική ακύρωσή της.

Από τους πρώτους μήνες μόλις, τόσο μέσα από την «Περαία», όσο και μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είπα ότι στόχος του κ. Μαυρομάτη και των συνεργατών του είναι η ακύρωση όλων των αναπτυξιακών εργαλείων που σχεδιάζει η νέα Διοίκηση. Δεν πίστεψα ούτε για μια στιγμή στις καλές του προθέσεις περί βελτίωσης των αποφάσεων και συνεισφοράς του στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας και δεν χρειάστηκε να περάσουν περισσότεροι από 6 μήνες για να επιβεβαιώσω την πεποίθησή μου.
Η νέα προσφυγή της αντιπολίτευσης, δεν στηρίζεται στην άρνησή της για το περιεχόμενο της απόφασης που λήφθηκε, αλλά στηρίζεται στο γεγονός ότι μια από τις συστατικές αποφάσεις της εταιρίας ελήφθη το Δεκέμβριο του 2010, περίοδο κατά την οποία κατά την εκτίμησή τους δεν επιτρεπόταν να ληφθεί!
Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να κάνω κάποιες απλές επισημάνσεις, με μοναδικό σκοπό να γνωρίζετε, εσείς οι αναγνώστες, μερικές αλήθειες.
Πρώτον: Η περιβόητη απόφαση του 2010, η οποία κατά περίεργο τρόπο μνημονεύεται και σε προηγούμενη απόφαση της Περιφέρειας, στάλθηκε εμπρόθεσμα από το Δήμο Θερμαϊκού στην Περιφέρεια για τον απαραίτητο έλεγχο νομιμότητας και ουδέποτε ακυρώθηκε.
Δεύτερον: Ο κ. Μαυρομάτης, ως Δήμαρχος Μηχανιώνας τότε, έλαβε δεκάδες αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο του 2010. Μεταξύ αυτών μάλιστα, αποφάσισε ακόμη και τροποποίηση προϋπολογισμού, μεταφέροντας από κωδικό σε κωδικό περισσότερα από 400.000 ευρώ προκειμένου να καλύψει δαπάνες που είχε ήδη κάνει!
Τις καλές μας προθέσεις δεν αρκεί να τις δηλώνουμε, αλλά πρέπει και να τις αποδεικνύουμε με τις πράξεις μας. Όταν μάλιστα οι πράξεις μας είναι τελείως αντίθετες με τις δηλώσεις μας, τότε οι μάσκες πέφτουν και εμφανίζεται γυμνή η αλήθεια στους δημότες.
Παρά τις τρικλοποδιές και τα εμπόδια όμως, εμείς θα συνεχίσουμε υπεύθυνα και με πείσμα να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα των δημοτών, πράξη η οποία άλλωστε είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας. Βέβαια, δεν θα συνεχίσουμε για πολύ ακόμη να σιωπούμε, αφήνοντας να οργιάζει το ψέμα και η παραπληροφόρηση.
*Ο Γιώργος Λαζαρίδης είναι αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης στο δήμο Θερμαϊκού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.