Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Υπερμεγέθης ανενεργή νάρκη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε στον Ποταμό

Άναυδοι, έμειναν ψαροντουφεκάδες που κολυμπούσαν το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή Ναυάγιο του Ποταμού  Επανομής, όταν αντίκρισαν μισοθαμένη στην άμμο μία υπερμεγέθη υποβρύχια νάρκη.  Άνδρες του Λιμενικού Σώματος που ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν επιτόπου, διαπίστωσαν ότι η νάρκη αυτή, της εποχής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που είχε ποντιστεί στην περιοχή από τους Γερμανούς, είχε βάρος 660 λιβρών. Και πλέον, μετά την παρέλευση τόσων χρόνων, είχε καταστεί αδρανής.
Για την αντιμετώπιση της νάρκης, ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου Θερμαϊκού και όπως είπε ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Λαζαρίδης, έγιναν όλες οι απαραίτητες προληπτικές ενέργειες για την προστασία των λουομένων. Ενώ ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας κ. Κώστας Χέλμης δήλωσε ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας κίνδυνος από τη νάρκη, για την οποία θα γίνει τις επόμενες ημέρες ελεγχόμενη έκρηξη για την πλήρη αχρήστευσή της.
Ανάλογη νάρκη, ξεχασμένη από τα χρόνια της γερμανικής κατοχής, είχε  εντοπιστεί να επιπλέει στην ίδια περιοχή και πριν ένα χρόνο, στις 28 Ιουλίου 2010.
Άνδρες του λιμεναρχείου, έλεγαν ότι και οι δύο νάρκες, λόγω της παλαιότητάς τους ήταν ανενεργή, αλλά επιλέχθηκε να εξουδετερωθούν για λόγους ασφαλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.