Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Σημαντική αύξηση επιβατών στις λεωφορειακές γραμμές εξπρές προς τις παραλίες Θερμαϊκού

Σημαντική αύξηση επιβατών, σημειώνεται στις λεωφορειακές γραμμές εξπρές 70 και 71 που δρομολόγησε ο ΟΑΣΘ προς τις παραλίες της ανατολικής ακτής του Θερμαϊκού. Με ένα εισιτήριο που κοστίζει 0,80 ευρώ το ολόκληρο και 0,40 ευρώ το μισό, οι πολίτες μπορούν να φτάσουν γρήγορα στις παραλίες του δήμου Θερμαϊκού και να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Οι γραμμές 70 και 71, που συνδέουν από την οδό Μοναστηρίου, στο ύψος του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, χωρίς μετεπιβίβαση στο σταθμό της ΙΚΕΑ, το κέντρο της Θεσσαλονίκης με τις παραλίες της Επανομής, της Περαίας, της Αγίας Τριάδας και της Μηχανιώνας αποτελούν για τους καλοκαιρινούς μήνες και τις... θερμές ημέρες τους μια δροσερή διέξοδο για χιλιάδες πολίτες.
Οι δύο γραμμές δρομολογήθηκαν, όπως κάθε χρόνο, την 1η Ιουλίου και θα μεταφέρουν τους επιβάτες στις παραλίες μέχρι και τις 31 Αυγούστου. Σε αυτές τις πρώτες μέρες λειτουργίας τους, είναι σημαντική η αύξηση του επιβατικού κοινού που τις χρησιμοποιεί. Ετσι, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, καταγράφηκε αύξηση επιβατών σε ποσοστό 16,5%. Σημειωτέον ότι το ποσοστό αφορά μόνο τις ακυρώσεις των εισιτηρίων, καθώς δε γίνεται καταγραφή των επιβατών που χρησιμοποιούν τις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών.
Υπολογίζεται ότι μόνο το μήνα Ιούλιο, οι επιβάτες που θα μετακινηθούν με τις δύο αυτές γραμμές, οι οποίοι θα ακυρώσουν εισιτήριο, θα ξεπεράσουν τις 15.000!

Οι επιβάτες
Οι επιβάτες που επιλέγουν τις εξπρές γραμμές είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών, κυρίως όμως νέοι, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, και συνταξιούχοι, οι οποίοι μέσα σε 40 λεπτά φτάνουν στον προορισμό τους. Τα Σαββατοκύριακα, ωστόσο, μπορεί να δει κάποιος ολόκληρες οικογένειες να μετακινούνται με τις εξπρές γραμμές του ΟΑΣΘ.
Και οι δύο γραμμές έχουν την αφετηρία τους, στην οδό Μοναστηρίου 61, απέναντι από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Τα λεωφορεία κατά τη μετάβαση προς τις παραλίες δεν είναι υποχρεωμένα να αποβιβάζουν κόσμο, αλλά σταματούν σε όλες τις στάσεις για επιβίβαση.
Η αποβίβαση ξεκινάει από το κέντρο της Επανομής, για τη γραμμή 70, και συνεχίζεται μέχρι τα δύο τέρματα, Παραλίας και Πάλιουρα. Για τη γραμμή 71 η αποβίβαση ξεκινά από την παραλία της Περαίας και επίσης συνεχίζεται μέχρι το τέρμα. Κατά την επιστροφή ισχύει το αντίστροφο, οπότε επιβίβαση γίνεται μέχρι το κέντρο της Επανομής και μέχρι την παραλία της Περαίας, ανάλογα με τη γραμμή, ενώ από εκεί και μετά γίνεται μόνο αποβίβαση.
Για την Επανομή, τις καθημερινές αλλά και τα Σαββατοκύριακα, το πρώτο λεωφορείο φεύγει στις 8.15 το πρωί και το τελευταίο στις 11.45, ενώ η επιστροφή προς τη Θεσσαλονίκη ξεκινά στη 1.30 το μεσημέρι, με το τελευταίο δρομολόγιο να γίνεται στις 5 το απόγευμα.
Για τη Νέα Μηχανιώνα, τις καθημερινές αλλά και τα Σαββατοκύριακα, το πρώτο λεωφορείο φεύγει στις 8 το πρωί και το τελευταίο στις 12.30 το μεσημέρι, ενώ η επιστροφή προς τη Θεσσαλονίκη ξεκινά στις 12.15 το μεσημέρι, με το τελευταίο δρομολόγιο να γίνεται στις 16.45 το απόγευμα.
«Γρηγορότερες από ένα ΙΧ»
«Οι γραμμές 70 και 71 αποτελούν διέξοδο για πολύ κόσμο που με την κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να κάνει διακοπές. Οι συγκεκριμένες λεωφορειακές γραμμές είναι εξπρές. Και επειδή χρησιμοποιούν τις λεωφορειολωρίδες, ενδεχομένως είναι γρηγορότερες από ένα ΙΧ. Θέλω να επισημάνω ότι από την 1η Φεβρουαρίου ισχύει μειωμένο κόμιστρο για τους άνω των 65 ετών, οπότε η συγκεκριμένη κατηγορία των συμπολιτών μας μπορεί να πάει στις παραλίες και να απολαύσει μια βουτιά με μόλις 0,40 ευρώ», σημειώνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης.
πηγή: εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.