Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Στους μεγάλους δήμους της χώρας πλέον ο δήμος Θερμαϊκού

Στους μεγάλους δήμους της χώρας, συμπεριλαμβάνεται πλέον ο δήμος Θερμαϊκού, με βάση τα στοιχεία της τελευταίας Γενικής απογραφής πληθυσμού, που διενεργήθηκε πρόσφατα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Αναφερόμενος στο γεγονός, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, το χαιρέτισε ως πολύ σημαντικό, καθώς από άλλη θέση θα μπορεί ο δήμος να έχει πρόσβαση τόσο στην κρατική επιχορήγηση προς τους ΟΤΑ, όσο και στα ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα.
Πάντως, όπως παρατήρησε ο κ. Αλεξανδρής, η απογραφή στην περιοχή του δήμου Θερμαϊκού, παρουσίασε ορισμένα κενά και ελλείψεις, όπως ανέφεραν κάτοικοι στη δημοτική αρχή. «Παρ΄ όλα αυτά όμως, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι είναι πολύ σημαντικό που πλέον συμπεριλαμβανόμαστε στους μεγάλους δήμους της χώρας», όπως είπε ο δήμαρχος Θερμαϊκού.
Με βάση τα προσωρινά στοιχεία της απογραφής, ο συνολικός πληθυσμός του δήμου Θερμαϊκού ανέρχεται στους 50.100 κατοίκους. Από αυτούς οι 29.000 περίπου κατοικούν στον πρώην δήμο Θερμαϊκού (Περαία, Νέοι Επιβάτες, Αγία Τριάδα), οι 10.500 στον πρώην δήμο Μηχανιώνας (Νέα Μηχανιώνα, Αγγελοχώρι, Κερασιά) και οι υπόλοιποι 9.500 στον πρώην δήμο Επανομής (Επανομή, Μεσημέρι).
Όπως προκύπτει πάντα από τα προσωρινά στοιχεία της απογραφής, τη μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού την παρουσιάζουν οι Νέοι Επιβάτες (35%) και η Περαία (30%), ενώ οι υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες κινούνται στο συν-πλην.
Περισσότερα για τα προσωρινά στοιχεία της απογραφής στο http://farosthermaikou.blogspot.com/2011/07/blog-post_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.