Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Και άλλη υπόθεση μπόχας στο ποδόσφαιρο


Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Ε.Μαρινάκης, φαίνεται
μπλεγμένος και σε αυτή την υπόθεση
Οι παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση με τους 217 κατηγορουμένους για εκβιασμούς ιδιοκτητών καταστημάτων και απασχολεί τη Δικαιοσύνη από τον περασμένο Μάρτιο, έφερε στο προσκήνιο νέες καταιγιστικές αποκαλύψεις για τα στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια.

Οι αστυνομικοί του τμήματος εκβιαστών αναζητώντας υπόπτους ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης για εκβιασμούς ανά την Αττική... έπεσαν πάνω σε διαλόγους που τους οδήγησαν σε άλλη εγκληματική οργάνωση που τα «πλοκάμια» της καταλήγουν απευθείας στο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου. Οι διάλογοι αυτοί μάλιστα ξαναφέρνουν στη θέση του κατηγορουμένου για δεύτερη φορά μέσα στις τελευταίες μέρες, τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος εμφανίζεται από συνακρόαση τρίτων προσώπων να είναι ενήμερος για την... αποστολή οργανωμένων οπαδών της ομάδας του σε αγώνα της Παναχαϊκής, προκειμένου να προκαλέσουν επεισόδια και να τιμωρηθεί με τον τρόπο αυτό ο Αλέξης Κούγιας ως «αντίποινα» για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που κράτησε στην υπόθεση «κασέτα-γκέιτ» .
Κεντρικό ρόλο με διευθυντικές αρμοδιότητες εμφανίζεται να έχει στην εγκληματική οργάνωση ο ήδη προφυλακισμένος μεγαλοπαράγοντας της ΠΑΕ Ηλιούπολης Γιώργος Τσακογιάννης, ενώ και σε αυτήν τη νέα λίστα των κατηγορουμένων είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο τελευταίος κατηγορείται από κοινού με τους Γ. Τσακογιάννη και Ιω. Παπαδόπουλο για «υποκίνηση και διευκόλυνση με οποιονδήποτε τρόπο οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος, αλλά είναι ιδιαίτερα απαξιωτικό λόγω της θεσμικής θέσης που έχει ο διωκόμενος ως πρόεδρος μεγάλης ποδοσφαιρικής ΠΑΕ και ως πρόεδρος της Superleague.
Οι αξιωματικοί του τμήματος εκβιαστών, διαβίβασαν αμέσως τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους στην εισαγγελέα πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου.
Δικαστικές πηγές μετά την αποκάλυψη των νέων στοιχείων εκτιμούσαν ότι αυτά έρχονται να ενισχύσουν τις ενδείξεις του πρώτου μέρους των κατηγοριών για τα στημένα ματς.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τους διαλόγους, που αποτελούν και το βασικό συστατικό και της νέας δικογραφίας:
-Ο Γ. Τσακογιάννης ακούγεται να συνομιλεί με τον ήδη κατηγορούμενο υπάλληλο της ΕΠΟ Ιωάννη Παπαδόπουλο και να του λέει ότι ο ίδιος συνεννοήθηκε με τον Βαγ. Μαρινάκη και ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι ενήμερος για τη μετακίνηση οργανωμένων οπαδών της Θύρας 7, προκειμένου να προκαλέσουν επεισόδια στον αγώνα Κόρινθος - Παναχαϊκή που διεξήχθη στις 13 Μαρτίου 2011. Στόχος φέρεται ότι ήταν να τιμωρηθεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ και δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.
- Ο Γ. Τσακογιάννης άλλη φορά επικοινωνεί τηλεφωνικά με οργανωμένο οπαδό της ομάδας της Ηλιούπολης ζητώντας του να μετακινηθούν οργανωμένοι κατά του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη, προέδρου του Ιωνικού, στον αγώνα Ηλιούπολη - Ιωνικός που διεξήχθη στις 27 Φεβρουαρίου 2011.
Από την αποτίμηση των συνομιλιών προκύπτει ότι ο Γ. Τσακογιάννης είναι αφανής ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ χρησιμοποιώντας ως «υπαλλήλους» τους ήδη κατηγορουμένους Ιωάννη Παπαδόπουλο και Μιχάλη Νικολόπουλο, ενώ εμφανίζεται να διατηρεί και προσωπική ιστοσελίδα σχετικά με παράνομα στοιχήματα.

«Συκοφαντίες»
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης με δήλωσή του, μέσω του επίσημου site του συλλόγου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Με οργή και δικαιολογημένη αγανάκτηση απορρίπτω τη νέα μεθόδευση προσβολής μου, ως ψευδή, συκοφαντική και κατάπτυστη. Μου είναι αδιανόητο το όνομά μου να αναφέρεται σε συνομιλίες τρίτων, σε σχέση με αξιόποινη συμπεριφορά με την οποία ουδεμία έχω σχέση. Αλλά ακόμα περισσότερο με προβληματίζει ότι αυτό κρίνεται αρκετό για να δώσει την αφορμή άσκησης ποινικής δίωξης εις βάρος μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.