Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Κοσμοσυρροή σημειώνεται στα "Μηχανιώτικα 2011"

Με κοσμοσυρροή, άνοιξαν το βράδυ της Πέμπτης στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας τα «Μηχανιώτικα 2011», που αποτελούν την κορυφαία ετήσια πολιτιστική εκδήλωση της περιοχής. Μεγάλο πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, κυρίως όμως νέοι, έδωσαν το «παρόν» και για πέντε και πλέον ώρες διασκέδασαν, αφήνοντας για λίγο στην άκρη σκοτούρες και προβλήματα αλλά κυρίως την έγνοια για την κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Χαιρετίζοντας το κοινό που παρακολουθούσε την εκδήλωση ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ.Γιάννης Αλεξανδρής υποσχέθηκε ότι τα «Μηχανιώτικα» θα είναι κάθε χρόνο και καλύτερα, ενώ εξήρε την εθελοντική προσφορά δεκάδων πολιτών της περιοχής που βοήθησαν για την επιτυχία των εκδηλώσεων. «Αυτή την εποχή της κρίσης, ο εθελοντισμός  και η αλληλεγγύη αναδεικνύονται στις υπέρτατες αξίες και είναι παρήγορο που η νεολαία μας στρέφεται σε αυτές», παρατήρησε ο δήμαρχος Θερμαϊκού.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των «Μηχανιώτικων», δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Τσακμάκας δήλωσε ότι κατά την προετοιμασία των εκδηλώσεων συνέβησαν πρωτόγνωρα πράγματα που όπως είπε πρέπει να γίνουν φωτεινό παράδειγμα για όλους και πυξίδα για το μέλλον του δήμου και κατά προέκταση του τόπου.
Έτσι, οι επαγγελματίες της περιοχής, παρά την δυσμενή οικονομική συγκυρία, ανταποκρίθηκαν άμεσα, χορηγώντας την εκδήλωση. Δύο πολιτιστικοί σύλλογοι, ο «Φάρος» του Αγγελοχωρίου και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μηχανιώνας στήριξαν τις προσπάθειες. Οι νέοι του τόπου, που αναζητούν τρόπους έκφρασης και χώρο για να μπορέσουν να αναδείξουν τις ικανότητες και τις ευαισθησίες τους, στάθηκαν δίπλα στην οργανωτική επιτροπή. Πολλοί άλλοι σύλλογοι, φορείς και μεμονωμένοι πολίτες έγιναν η ραχοκοκαλιά των εκδηλώσεων. Η Πρωτοβουλία Εθελοντών Θερμαϊκού καθάρισε 300 μέτρα παραλίας και μαζί με το ΚΑΠΗ Μηχανιώνας, τροφοδότησαν με πρόθυμους, χαμογελαστούς και εργατικούς εθελοντές οι οποίοι θα προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες όλο το τετραήμερο.
Τέλος, οκτώ επαγγελματίες της Μηχανιώνας, ανταγωνιστές κατά τα άλλα, μια και δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο, έκλεισαν οικειοθελώς  τα καταστήματά τους το βράδυ της Πέμπτης για να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο την εκδήλωση.
«Το μήνυμα των εκδηλώσεων είναι πολύ αισιόδοξο. Είναι το μήνυμα του εθελοντισμού, το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Είναι το μήνυμα της ατομικής ευθύνης, έννοιες πολύτιμες και αναγκαίες στις δύσκολες στιγμές που περνάμε», κατέληξε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των «Μηχανιώτικων».
Στην εθελοντική προσφορά για την επιτυχία των εκδηλώσεων, αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ν.Μηχανιώνας κ. Γιάννης Νακόπουλος
Οι θεατές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και καταχειροκρότησαν τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Μηχανιώνας και της σχολής «Αθλοκίνηση» που παρουσίασαν σύγχρονους χορούς, ενώ τα μέλη του συγκροτήματος Klein Mein που στη συνέχεια πήραν τη σκυτάλη, προκάλεσαν τον ενθουσιασμό του κοινού, κυρίως των νέων με το πλούσιο πρόγραμμά τους.

Το σημερινό πρόγραμμα
Οι εκδηλώσεις, συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή με ένα πλούσιο αθλητικό και πολιτιστικό πρόγραμμα.
Στις 17:00, συνεχίζεται το open τουρνουά τένις. Στις 18:30 θα υπάρξουν παιχνίδια στην άμμο από το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ν.Μηχανιώνας στην παραλία. Στις 20:00, το σωματείο «Μαύρος Πάνθηρας» θα παρουσιάσει τα τμήματα  Kick boxing και καράτε, ενώ θα υπάρξει και απόπειρα κατάρριψης ρεκόρ Γκίνες. Τέλος στις 21:30 θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα συλλόγων και ΚΑΠΗ της περιοχής καθώς και από τα παιδιά του Eurosport.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.