Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Αποκαθίσταται το πρόβλημα της καθαριότητας στο δήμο Θερμαϊκού

Αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα της καθαριότητας στο δήμο Θερμαϊκού. Και όπως όλα δείχνουν, αν αποδώσουν τα μέτρα που πήρε η αρμόδια αντιδημαρχία Καθαριότητας, δεν πρόκειται να παρουσιαστεί ξανά το άσχημο, επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και αντιαισθητικό θέαμα με τους ξεχειλισμένους κάδους και τους όγκους των  σκουπιδιών έξω από αυτούς.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας
κ.Κώστας Βογιατζής
Όπως εξήγησε στο «Φάρο του Θερμαϊκού» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κώστας Βογιατζής, αποφασίστηκε τα απορριμματοφόρα και οι υπηρεσίες καθαριότητας στα οκτώ δημοτικά διαμερίσματα του δήμου να εργάζονται και το Σάββατο, ώστε επί έξι ημέρες - πλην Κυριακής - την εβδομάδα, να αδειάζουν οι κάδοι και να γίνεται αποκομιδή των σκουπιδιών.
Επίσης η αντιδημαρχία καθαριότητας προχώρησε σε ένα ακόμη μέτρο: Στην περιοχή της Περαίας, που είναι το πολυπληθέστερο από τα δημοτικά διαμερίσματα και δέχεται το μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών και λουομένων τώρα το καλοκαίρι,  θα υπάρχει και δεύτερη βάρδια καθαριότητας.
Το τελευταίο διάστημα, λόγω και της τουριστικής περιόδου, έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο όγκος των σκουπιδιών σε όλες τις περιοχές του δήμου Θερμαϊκού, ιδιαίτερα τις παραθαλάσσιες. Και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Βογιατζής, μόνο την περασμένη Παρασκευή, μετά τη λήξη της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων λόγω του Μεσοπρόθεσμου, τα απορριμματοφόρα του δήμου συγκέντρωσαν πάνω από 120 τόνους σκουπίδια, που αποτελεί ρεκόρ για την περιοχή.
«Προσπαθούμε, παρά τις οικονομικές δυσκολίες και της αντίξοες συνθήκες, να αυξήσουμε σε όσο γίνεται υψηλότερα επίπεδα την καθαριότητα στο δήμο μας», παρατήρησε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.