Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Συγκέντρωση για την επέτειο 37 χρόνων από την Κυπριακή τραγωδία και τον "Αττίλα"

Η Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκη οργανώνει τη Τρίτη 26 Ιουλίου 2011, στις 8 το βράδυ, συγκέντρωση μνήμης, αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον κυπριακό λαό με αίτημα τον άμεσο τερματισμό της κατοχής του νησιού και τη δίκαιη επίλυση του κυπριακού προβλήματος, στη βάση των προηγούμενων αποφάσεων του ΟΗΕ, για Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, κοινή πατρίδα Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων, χωρίς «εγγυητές» και «προστάτες».

Συμπληρώνονται φέτος 37 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας των συνταγματαρχών το 1974 στην μαρτυρική Κύπρο. Ένα πραξικόπημα που οργανώθηκε και εκτελέστηκε με την καθοδήγηση ή και την ανοχή των μεγάλων δυνάμεων – ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, ΕΟΚ. Ένα πραξικόπημα που στάθηκε αφορμή για την εισβολή του Αττίλα – των στρατευμάτων της Τουρκίας, που μέχρι σήμερα κατέχουν το 40% περίπου του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατία. Ένα πραξικόπημα που έγινε η αφορμή για το τέλος της λαομίσητης χούντας των συνταγματαρχών στη χώρα μας.
Με την ευκαιρία της επετείου η ΕΔΥΕΘ καλεί τον κάθε εργαζόμενο, τον κάθε νέο και νέα, τους μαζικούς φορείς της πόλης και όλο το φιλειρηνικό λαό της πόλης να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που οργανώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.