Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Τι γράφει ο Κυριακάτικος Τύπος

Οι συνέπειες μιας ενδεχόμενης επιλεκτικής χρεοκοπίας και το σχέδιο διάσωσης για Ελλάδα και ευρώ εν όψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη είναι κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου:

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Το τελικό σχέδιο των ξένων τραπεζών για την Ελλάδα. Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "Μια συγκροτημένη εναλλακτική πρόταση, που στηρίζεται σε τρεις πυλώνες και δημιουργεί αισιόδοξες προοπτικές εν όψει και της Συνόδου Κορυφής την ερχόμενη Πέμπτη, φαίνεται ότι "κυοφόρησε" η συνάντηση της Ρώμης μεταξύ των Ευρωπαίων τραπεζιτών, όπου συζητείται η συμμετοχή των ιδιωτών στο ελληνικό πακέτο".
EΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ τους Αγιορείτες Γέροντες.
Η εφημερίδα γράφει ότι "Ενοχλεί η συγκριτιστική θεολογία ο βίος και η διδασκαλία των σύγχρονων "ζωντανών οργανισμών " της εκκλησιαστικής ζωής. Στο στόχαστρο σημαντικές αγιορείτικες μορφές, όπως ο Πορφύριος, ο π. Παΐσιος, ο Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής, ο Γέροντας Σωφρόνιος Σαχάρωφ".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΄93".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "Αυξημένα είναι τα όρια συνταξιοδότησης για τους νέους ασφαλισμένους, δηλαδή για όσους άρχισαν να εργάζονται για πρώτη φορά μετά την 1η Ιανουρίου 1993".
Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Συνασπισμός εξουσίας με τις ευρύτερες αντιμνημονιακές δυνάμεις".
Σύμφωνα με την εφημερίδα " Απέναντι στην κατάρρευση του δικομματισμού πρέπει να συγκροτηθεί ένας νέος συνασπισμός εξουσίας, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: "Ενας συνασπισμός εξουσίας βασισμένος στην τεράστια δυναμική των κοινωνικών αντιστάσεων, που θα συσπειρώσει ευρύτερες αντιμνημονιακές δυνάμεις".
Η ΕΠΟΧΗ: "Ανένδοτοι στον αγώνα για να φύγει η κυβέρνηση. ΚΛΙΜΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ 4Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Εμείς αυτό που έχουμε να δηλώσουμε είναι ότι θα είμαστε ανένδοτοι, θα κηρύξουμε ανένδοτο αγώνα μέχρι να φύγει αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στην 4η Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ανευθυνότητα οι πρόωρες εκλογές. Γ. Παπανδρέου στην "Κ": Ωρα να ξυπνήσει η Ευρώπη- Θα χτυπηθούν αλύπητα όσοι παρανομούν".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα τονίζει ότι "Οσοι μιλούν για πρόωρες εκλογές στην παρούσα συγκυρία λειτουργούν ανεύθυνα και θέλουν να σύρουν τη χώρα σε επικίνδυνες εξελίξεις. Η χώρα δίνει κρίσιμη μάχη και καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία "ανεύθυνη στάση".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Η έκθεση του ΔΝΤ "καίει " τις τράπεζες".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "Εφιαλτικές παρενέργειες στο τραπεζικό σύστημα της χώρας θα έχει ενδεχόμενη "βύθιση" της αξιολόγησης των ελληνικών ομολόγων σε κατηγορία "επιλεκτικής χρεοκοπίας", αν η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφασίσει τελικά να εμπλέξει τους ιδιώτες πιστωτές στο νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας,προειδοποιεί το ΔΝΤ".
Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "ΤΑ ... ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ πάνε να φάνε τον Βενιζέλο".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Κανένας από τους μεγαλοκαρχαρίες του τόπου και τα αφεντικά των εθνικών εργολαβιών δεν τον κουνάει από τη θέση του, από την οποία και είναι αποφασισμένος να δώσει μετωπική μάχη με τα καρτέλ των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών-νονών και των πειρατών που ως σήμερα ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις για να πατήσουν πόδι σε κάθε δημόσιο έργο και φιλέτο ανά την επικράτεια".
Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σκληρό παζάρι σε 5 πρωτεύουσες. Πυρετώδεις διαβουλεύσεις σε Ρώμη, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Παρίσι, Ουάσιγκτον".
Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα τονίζει ότι "Λύσεις ως την Πέμπτη που συνεδριάζουν εκτάκτως οι ηγέτες της ευρωζώνης, αναζητούνται σε επίσημες και ανεπίσημες συσκέψεις μεταξύ ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ιδιωτών. Τα βασικά σενάρια, με πολλές παραλλαγές προβλέπουν επαναγορά χρέους και επιμήκυνση αποπληρωμής".
Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Για την οικονομική κρίση και το χρέος. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Η πρωτοφανής κλιμάκωση της επίθεσης που δέχεται ο λαός στα δικαιώματα και στο εισόδημά του, δεν οφείλεται στην υπαρκτή διόγκωση του δημόσιου χρέους".
Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: ""Επιλεκτική χρεοκοπία" αλλά... Ουρουγουάη".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Η χρεοκοπία στην Ουρουγουάη διήρκεσε 17 ημέρες καθώς μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα κατέληξε η κυβέρνηση της χώρας σε συμφωνία με τους πιστωτές".
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Κρύβει το οικογενειακό αυθαίρετο. ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΡΑΥΡΩΝΑ".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Σοβαρό πολιτικό αλλά και ηθικό ζήτημα προκύπτει για τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου από την αποκάλυψη ότι διαθέτει "οικογενειακό" αυθαίρετο μέσα στο δάσος".
ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Ακίνδυνη η επιλεκτική χρεοκοπία".`
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Στον αστερισμό της "επιλεκτικής χρεοκοπίας" κινείται πλέον η πολιτική ζωή, με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, να προσπαθούν να "αποδραματοποιήσουν", το συγκεκριμένο ενδεχόμενο".
ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Διάσωση υψηλού ρίσκου με ευρω- συμβιβασμό. Σύνοδος Κορυφής για λύση μετά το deal Μέρκελ-Τρισέ".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Ο κύβος ερρίφθη! Οι ηγέτες της ευρωζώνης αξιοποιούν όλες τις διαθέσιμες μεθόδους για την οργανωμένη αναδιάρθρωση με περικοπή του δημοσίου χρέους της Ελλάδας την οποία θα "υποστούν" οι ιδιώτες δανειστές.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΙ στη χρεοκοπία. ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...".
Η εφημερίδα γράφει ότι "Την πρώτη αναδιάρθρωση χρέους (επιλεκτική χρεοκοπία και κατ΄άλλους οργανωμένη), που όμως θα αφήσει "ζωντανή" την ελληνική οικονομία και θα περιορίσει τους κραδασμούς στις αγορές επιδιώκουν οι ευρωπαϊκές κυβενρήσεις στις κρίσιμες 96 ώρες που μεσολαβούν ως το βράδυ της Πέμπτης, που θα λήξει η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής".
ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Σχέδιο διάσωσης για Ελλάδα & ευρώ με "κούρεμα" σε χρέος-επιτόκια".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "Επειτα από παλινωδίες 15 και πλέον μηνών που είχαν ως αποτέλεσμα τη σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης, οι ηγέτες της ευρωζώνης θα συναντηθούν την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στις Βρυξέλλες στην Εκτακτη Σύνοδο Κορυφής με θέμα την "Οικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη και το μελλοντικό δανεισμό της Ελλάδας".
Realnews: "Προσέξτε... θα φύγουμε!" .
Σύμφωνα με την εφημερίδα: Μήνυμα - βόμβα με πολλούς αποδέκτες στέλνει ο Α. Λοβέρδος. "Προσέξτε, γιατί αλλιώς θα φύγουμε", λέει σε πολιτικούς αντιπάλους και πολίτες, με αιχμή τους προπηλακισμούς, τις "μιντιακές ισοπεδωτικές κραυγές", όπως τις χαρακτηρίζει, αλλά και τον "καταγγελτικό αντιπολιτευτικό λόγο".
Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: " ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΤΖΑΒΑΡΑ ΚΑΤΑ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "Κάποιοι θέλουν να διαιωνίζεται η κατάσταση στην Ελλάδα με τις οικογένειες που κυβερνούν όλα τα χρόνια. Ο Κυρ. Μητσοτάκης ψάχνει τον τρόπο να γίνει κι αυτός κάποια στιγμή πρωθυπουργός, ώστε και η οικογένεια Μητσοτάκη να έχει δύο πρωθυπουργούς. Γι' αυτό δίνει συνέντευξη σ΄αυτήν την αμερικανική εφημερίδα καλλιεργώντας το έδαφος και δεν διστάζει να αποκαλέσει τους βουλευτές συντεχνία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.