Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Σύντομα η λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου "Αινείας" στη Μηχανιώνα


Μέχρι τέλους του έτους, πρόκειται να παραδοθεί για χρήση το κλειστό γυμναστήριο «Αινείας», που βρίσκεται στο δρόμο Μηχανιώνας-Αγγελοχωρίου, καθώς  μόλις  πρόσφατα η τοπική δημοτική κοινότητα Μηχανιώνας του δήμου Θερμαϊκού το παρέλαβε από τον κατασκευαστή εργολάβο, ενώ δρομολογήθηκε και η έκδοση της άδεια λειτουργίας του γυμναστηρίου.

Το γυμναστήριο παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα και μάλιστα κατά τις μεγάλες βροχοπτώσεις που είχαν σημειωθεί την περασμένη άνοιξη, έμπαζε νερά με συνέπεια να κινδυνεύσει να καταστραφεί το ξύλινο παρκέ του.  Χρειάστηκε η παρέμβαση του δήμου Θερμαϊκού στον κατασκευαστή, για να τακτοποιηθούν  όλες οι εκκρεμότητες που υπήρχαν, ώστε το γυμναστήριο να είναι πλήρως έτοιμο και να μπορέσει να ληφθεί η απαιτούμενη άδεια λειτουργίας του από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως είναι ήδη γνωστό (το είχαμε γράψει στα «Μηχανιώτικα Νέα» στις 8 Ιανουαρίου 2011), παρά το γεγονός ότι δεν ήταν έτοιμο το γυμναστήριο «Αινείας» και δεν υπήρχε και η άδεια λειτουργίας του, ο τέως δήμαρχος Μηχανιώνας κ.Γιάννης Μαυρομάτης είχε σπεύσει να το εγκαινιάσει στις 23 Δεκεμβρίου 2010, προκειμένου να εντοιχίσει αναμνηστική πλάκα με το όνομά του.
Προκειμένου να ληφθεί η απαιτούμενη άδεια λειτουργίας, έπρεπε να προχωρήσουν οι διάφορες εκκρεμότητες που απέμειναν στο γυμναστήριο, όπως η τοποθέτηση δαπέδου στο διάδρομο και τους χώρους των κερκίδων, αλλά και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Ο οποίος έτσι όπως ήταν,  δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, καθώς σε περίπτωση κάποιας νεροποντής, αθλητές και αυτοκίνητα διέτρεχαν τον κίνδυνο να βουλιάξουν στη λάσπη.  
Το νέο κλειστό γυμναστήριο «Αινείας» που κόστισε περίπου 250.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 προέρχονταν από το αναπτυξιακό πρόγραμμα τοπικής αυτοδιοίκησης “ΘΗΣΕΑΣ” και τα υπόλοιπα από τους πόρους του Δήμου Μηχανιώνας, έπρεπε να είχε αρχίσει να λειτουργεί από τις αρχές του έτους 2010 και μάλιστα ο κ. Μαυρομάτης στο περιοδικό που εξέδιδε ο δήμος Μηχανιώνας (Νέα Μηχανιώνα, Αγγελοχώρι, Κερασιά, τεύχος 42, σελίδα 29) προσδιόριζε ως καταληκτική ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του γυμναστηρίου, τον Μάϊο του 2010, χωρίς να τηρηθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα.
Πάντως, με τη λειτουργία του, επιτέλους, το νέο κλειστό γυμναστήριο θα αναβαθμίσει την αθλητική υποδομή της περιοχής και θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων στην περιοχή της Μηχανιώνας. Μάλιστα, από το έργο αναμένεται να ωφεληθούν ιδιαίτερα οι νέοι αθλητές όχι μόνο της Μηχανιώνας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.