Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Η τρίμηνη άδεια και η αδικαιολόγητη παρέμβαση


Αλγεινή εντύπωση, προκάλεσε το βράδυ της τετάρτης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού, η παρέμβαση του πρώην προέδρου δημοτικού συμβουλίου κ. Πάρι Πεντούση σε ένα θέμα που δεν τον αφορούσε, την έγκριση τρίμηνης άδειας στον δημοτικό σύμβουλο κ. Θέμη Ασθενίδη.

Ο κ. Ασθενίδης, με αίτηση στο δημοτικό συμβούλιο, ζήτησε την άδεια αυτή για προσωπικούς λόγους, όπως αναφέρεται στο σχετικό αίτημα που υπέβαλε. Παίρνοντας το λόγο ο παριστάμενος κ. Πεντούσης, και επικαλούμενος «έννομο συμφέρον»  ζήτησε να μην εγκριθεί η αίτηση, καθώς ο κ. Ασθενίδης αποκρύπτει τον πραγματικό λόγο που θέλει την άδεια και ο οποίος είναι για να μεταβεί στις ΗΠΑ ώστε να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης επί διετία.
Απαντώντας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κυριάκος Στεφανίδης, τόνισε ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο δημοτικός σύμβουλος να πει τους λόγους για τους οποίους αιτείται την άδεια και ότι είναι στην διακριτική ευχέρεια του δημοτικού συμβουλίου να την εγκρίνει.
Τελικά το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να χορηγηθεί η άδεια στον κ. Ασθενίδη από 15 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.