Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Αιτήματα των επαγγελματιών της Ν.Μηχανιώνας

Φωτογραφίες από πανηγύρια της Ν.Μηχανιώνας προηγούμενων ετών

Συνάντηση με τον αντιδήμαρχο τοπικής ανάπτυξης του δήμου Θερμαϊκού, κ. Γιώργο Λαζαρίδη, είχαν το βράδυ της Τρίτης στο πρώην δημαρχείο Μηχανιώνας, επαγγελματίες της οδού Πολυτεχνείου της Νέας Μηχανιώνας, θέτοντάς του ζητήματα που τους απασχολούν.

Ένα από τα πρώτα θέματα που έθεσαν οι επαγγελματίες, ήταν το σφράγισμα του μπιτς μπαρ «Riviera», εκφράζοντας τη συμπάθειά τους στον επιχειρηματία κ. Χατζηχριστοφή, ο οποίος νωρίτερα, μαζί με τον δικηγόρο του κ. Αδαμίδη, είχαν εκθέσει τις δικές τους θέσεις για το ζήτημα.
Έκπληκτοι όμως οι Μηχανιώτες επαγγελματίες πληροφορήθηκαν από τον αντιδήμαρχο ότι το σφράγισμα του Riviera  έγινε από την αστυνομία, την περασμένη Παρασκευή,  όχι εξαιτίας κάποιας… βεντέτας Λαζαρίδη-Χατζηχριστοφή, όπως άφηνε ο επιχειρηματίας να εννοηθεί όλες τις προηγούμενες ημέρες, αλλά με βάση τη δικαστική απόφαση, που απέρριψε την αίτηση προσωρινής αναστολής για το κλείσιμο του καταστήματος, καθώς λειτουργούσε χωρίς άδεια.
Εκτός όμως από το θέμα της Riviera, οι επαγγελματίες της οδού Πολυτεχνείου έθεσαν και κάποια θέματα σχετικά με το καθιερωμένο ετήσιο πανηγύρι της πολιούχου της Νέας Μηχανιώνας, Παναγίας Φανερωμένης, ζητώντας από το δήμο Θερμαϊκού να λάβει μέτρα με τη δημοτική αστυνομία.
Μεταξύ των ζητημάτων που έθεσαν, ήταν να μην επιτραπεί το στήσιμο υπαίθριων πάγκων για την πώληση λουκουμάδων, καθώς με το είδος αυτό δραστηριοποιούνται αρκετοί Μηχανιώτες επαγγελματίες. Επίσης να απαγορευτεί στις καντίνες να στήσουν τραπεζοκαθίσματα και ακόμη να μην κλείσει ο δρόμος που οδηγεί στο λιμάνι, ώστε να μπορούν να παρκάρουν εκεί τα αυτοκίνητα των επισκεπτών που θα καταφθάσουν στη Ν.Μηχανιώνα πριν και μετά τις 23 Αυγούστου, που τιμάται η Κοίμηση της Θεοτόκου. Ακόμη, ζήτησαν να μην μετατρέπεται σε πεζόδρομο η οδός Πολυτεχνείου όλες τις ημέρες της εβδομάδας, τώρα το καλοκαίρι,  παρά μόνο τα Σαββατοκύριακα.
Όλα τα αιτήματα αυτά ο αντιδήμαρχος τοπικής ανάπτυξης δήλωσε ότι τα βρίσκει λογικά και υποσχέθηκε στο μέτρο των δυνατοτήτων του δήμου να τα ικανοποιήσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.