Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Για κάποια "στραβά και ανάποδα" που συμβαίνουν στο δήμο Θερμαϊκού

Είναι να τραβά κανείς τα μαλλιά του με όλα αυτά τα στραβά και τ΄ ανάποδα που συμβαίνουν στην περιοχή του δήμου Θερμαϊκού. Με τις καραμπινάτες παρανομίες που διαπράττονται και για τις οποίες δεν ακούγεται ούτε «κιχ» από λαλίστατους κατά τα άλλα δημοτικούς άρχοντες αλλά και τους αντιπολιτευόμενους συμβούλους.Με το σκουπιδαριό που μας έχει κατακλύσει και το άθλιο θέαμα, που παρουσιάζεται ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα - οπότε αυξάνονται οι επισκέπτες και οι τουρίστες στην περιοχή μας- με τους ξεχειλισμένους κάδους των σκουπιδιών αλλά και τις διάφορες «σαβούρες», από παλιά έπιπλα μέχρι σκουριασμένες ηλεκτρικές συσκευές που πετάνε  διάφοροι ασυνείδητοι.
Εντάξει, είπαμε ότι ο δήμος Θερμαϊκού έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καταλαβαίνουμε την αγωνία και το άγχος της διοίκησης να εξοικονομήσει χρήματα, κάνοντας αιματηρές οικονομίες, αλλά το θέμα της καθαριότητας είναι το Άλφα και το Ωμέγα. Και στο κάτω-κάτω της γραφής, τα σκουπίδια περιλαμβάνονται στα ανταποδοτικά τέλη και απ΄ όσο ξέρουμε, δεν επιτρέπεται η διάθεση ποσών από τα δημοτικά τέλη για άλλες δραστηριότητες.
Με τη λειτουργία και τα Σάββατα της υπηρεσίας καθαριότητας, η κατάσταση κάπως βελτιώθηκε μέσα στους οικισμούς. Στις παραλιακές όμως περιοχές, πιάνει κανείς τη μύτη του από τη μπόχα και τη δυσωδία. Γνωρίζουμε τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Κώστας Βογιατζής, όμως οι καλές προθέσεις δεν φτάνουν, εάν δεν υπάρχουν και οι απαραίτητοι πόροι αλλά και το προσωπικό που θα μαζέψει τα σκουπίδια και θα ξεβρωμίσει την περιοχή. Τι έμεινε; Ένας μήνας ακόμη ουσιαστικά για την τουριστική περίοδο. Ας ρίξει η διοίκηση του δήμου το βάρος της, παίρνοντας κάποιους επιπλέον έκτακτους εργαζόμενους, ώστε να δείξουμε το καλό, το καθαρό και όχι το βρώμικο πρόσωπο του δήμου Θερμαϊκού.
Είπαμε στην αρχή για τις καραμπινάτες παρανομίες. Και τέτοιες δυστυχώς είναι πολλές. Με αποκορύφωμα τα όσα βιώνουμε αυτό το διάστημα με τα… «σφραγισμένα» κατά τα άλλα beach bar του Riviera στη Μηχανιώνα και του Ακρωτηρίου στην Περαία. Οι ιδιοκτήτες των οποίων, όχι μόνο τα αποσφράγισαν μόνοι τους, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια νόμους, διοικητικές και δικαστικές αποφάσεις, αλλά και έχουν γεμίσει την περιοχή με γιγαντοαφίσες, που τις κρεμούν επίσης παράνομα σε δέντρα και σε κολώνες, διαφημίζοντας «συναυλίες» και «λαϊκές βραδιές» που οργανώνουν. Και το ωραίο είναι ότι δεν συγκινείται κανείς. Ούτε η αστυνομία που σφράγισε  το μαγαζί, ούτε η δικαιοσύνη που τους παρέπεμψε στο αυτόφωρο, αλλά ούτε και η δημοτική αρχή  που είναι υποχρεωμένη να τηρήσει όλους τους κανονισμούς.
Εντάξει, είπαμε ότι σε καιρούς δύσκολους, όπως η εποχή που ζούμε, θα πρέπει όλοι να δείξουν ανοχή και συμπαράσταση στους επαγγελματίες της περιοχής, βοηθώντας τους να τα φέρουν βόλτα. Όμως πάντα μέσα στο πλαίσιο των νόμων και των κανονισμών. Αλλοίμονο εάν ο καθένας κάνει αυτό που τον βολεύει κι αυτό που τον συμφέρει,, καταπατώντας τις αρχές του δικαίου. Τότε θα καταντήσουμε ζούγκλα, όπου ο ένας θα κατασπαράζει τον άλλο.  Και σε αυτές τις πρακτικές, οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.