Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Τα θρυλικά beach partιes της Αγίας Τριάδας

Γράφτηκαν πολλά για τα θρυλικά Βeach partιes της Αγίας Τριάδας, στο χώρο του κάμπινγκ, που η συγκυβέρνηση με το ΤΑΙΠΕΔ θέλουν να ξεπουλήσουν αυτή την εκπληκτικής ομορφιάς έκταση για να δημιουργηθεί εκεί μία νέα τσιμεντούπολη με πολυτελείς βίλες και συγκροτήματα κατοικιών. Σε όλους αυτούς που συνεργούν ή ανέχονται την καταστροφή του χώρου, αφιερώνουμε ένα κείμενο για την Αγία Τριάδα, όπως δημοσιεύθηκε στο parallaxi.

Η παραλιακή Κουντουριώτου διακόπτεται από αυτό που οι κάτοικοι ονομάζουν κοροϊδευτικά «Τείχος του Αίσχους». Ένας φράχτης από συρματόπλεγμα που ανήκει στο camping του ΕΟΤ κλείνει το δρόμο της παραλίας. Το κάμπινγκ είναι κλειστό εδώ και χρόνια και ο δήμος το διεκδικεί χωρίς όμως να έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη. Σήμερα βρίσκεται μαζί με το Κάμπινγκ της Επανομής στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση. Η παραλία της Αγίας Τριάδας φτάνει μέχρι την περιοχή Βράχια. Από πίσω βρίσκεται το Αγγελοχώρι.

Ξεκούραση στις ξαπλώστρες μετά το beach party 
Στα Βράχια επίδοξοι ψαράδες σαν κυνηγοί που παραμονεύουν το θήραμα ψάχνουν για σουπιές και χταπόδια. Εκεί είναι το τέλος και η αρχή της βόλτας που κάνουν οι ηλικιωμένοι καθημερινά. Θυμούνται τους τουρίστες που παλιά στοιβάζονταν σαν σαρδέλες στα δωμάτια και τα ξενοδοχεία και σήμερα δεν πατάει κανείς.
Τα beach party που προμοτάριζε η εφημερίδα Θεσσαλονίκη έχουν αποτυπωθεί στις αναμνήσεις των κατοίκων. Κάθε Σαββατοκύριακο από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο γύρω στις 4 το απόγευμα τα καραβάκια έφερναν τους νέους στην παραλία της Ρέμβης. Πολύχρωμες ομπρέλες, βυσσινί πάλκο, κοκκινωπά τραπεζάκια, κόκα κόλα, 7up, βερμούτ στο χέρι και ξεφάντωμα μέχρι τις 8 το βράδυ με τους Ολύμπιανς, τους Ρενάλντι, τα Τρελά Παιδιά. Η Μις Πάρτυ με τολμηρό για την εποχή μαγιό φιγουράριζε στο πρωτοσέλιδο της Δευτέρας.

 Πηγή: parallaximag.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.