Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Όταν οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι τρέχουν για..... "ψηφαλάκια"

Το δημοτικό συμβούλιο σε μέρες "καλές". Την Πέμπτη ήταν
σχεδόν μόνο οι μισοί και οι άλλοι έτρεχαν για ... "ψηφαλάκια"
Εικόνα διάλυσης παρουσίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού, κατά την τελευταία συνεδρίασή του που έγινε την Πέμπτη, με πολλές απουσίες συμβούλων που ανήκουν στην απερχόμενη διοίκηση και στελεχώνουν την παράταξη Τσαμασλή, αλλά και από την παράταξη Μαυρομάτη.

Ελάχιστοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν παρόντες,   με αποτέλεσμα να υπάρξει εκνευρισμός από τον Δήμαρχο κ.Γιάννη Αλεξανδρή, ο οποίος τους κάλεσε να σταματήσουν να τρέχουν πίσω από την ψηφοθηρία αλλά να δραστηριοποιηθούν πλέον ευσυνείδητα στον ρόλο του δημοτικού συμβούλου μέχρι τη λήξη της θητείας τους.
Μάλιστα επειδή σημαντικά θέματα δεν συγκέντρωσαν την απαιτούμενη πλειοψηφία των 17 ψήφων που απαιτείται για να εγκριθούν, ορίστηκε και νέα συνεδρίαση για την Μεγάλη Τρίτη.
Αξιοσημείωτη ήταν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση, η "γλυκύτητα" η "πραότητα" και η ταχύτητα με τις οποίες επικύρωνε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης τις εισηγήσεις της διοίκησης. Γεγονός που αποδίδεται στην προεκλογική περίοδο ή και στις συμβουλές των επικοινωνιολόγων για την αποφυγή εντάσεων ή αλλιώς να έχουμε "χαμηλά την μπάλα".

Το σημαντικότερο θέμα που πέρασε ήταν η απόφαση για την διενέργεια δημοψηφίσματος  για το νερό. Δημοψήφισμα που θα πρέπει να καταγράψει την θέληση των κατοίκων και του Θερμαϊκού ενάντια στην εκποίηση της ΕΥΑΘ. 

Για τον σκοπό αυτό ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής, μετά από πρόταση του γραμματέα του ΔΣ κ. Βαγγέλη Κουκουρίγκου ζήτησε την συνδρομή συλλογικοτήτων, συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων προκειμένου να πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα από εθελοντές, μιας και δεν προβλέπονται δαπάνες για την διενέργειά του.
Ήδη η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού τάσσεται στο πλευρό του Δήμου και μέλη της θα διατεθούν για την οργάνωση και ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Πηγή: ακτιβιστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.