Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Και Αντιπεριφερειάρχης με μισθό και υποψήφιος δήμαρχος

Και Αντιπεριφερειάρχης, με το μισθό και τη λεζάντα να τρέχει και υποψήφιος
δήμαρχος. Πόσο δεοντολογικό και πολιτικά αξιοπρεπές μπορεί να είναι αυτό;
Θέμα δεοντολογίας, αξιοπιστίας και πολιτικής αξιοπρέπειας του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Τσαμασλή, θέτει με δελτίο τύπου η παράταξη «Θερμαϊκός Νέα Πορεία». Και δικαιολογημένα ρωτάει: Πως είναι δυνατόν ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού να βρίσκεται συνεχώς –από το πρωί μέχρι το βράδυ- στην περιοχή, ενώ συγχρόνως παραμένει στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και «ασκεί» καθήκοντα, ενώ άλλοι που εκπροσωπούν το δικό του κόμμα και είναι υποψήφιοι έχουν παραιτηθεί;. Τι σημαίνει αυτό;

Κατ’ αρχήν ότι τα θέματα της αντιπεριφέρειας έχουν μπει στον αυτόματο πιλότο. Δεύτερον, ότι εισπράττει ανερυθρίαστα τον μισθό που αναλογεί στη θέση που κατέχει. Και τρίτον, ότι όπου και όπως μπορεί εκμεταλλεύεται τη θέση του αντιπεριφερειάρχη για να προβληθεί ως υποψήφιος δήμαρχος. Κι επειδή «αρχή άνδρα δείκνυσι» το δείγμα γραφής που εκπέμπει ο Γ. Τσαμασλής είναι «σαφέστερον του σαφούς» για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα δημόσια αξιώματα.
Πέραν όλων αυτών, με τα οποία πιθανόν θα έπρεπε να ασχοληθούν οι προϊστάμενοί του, η προσπάθεια που καταβάλει να εμφανίσει ότι πίσω από κάθε έργο στην περιοχή μας βρίσκεται ο... ίδιος, επειδή καθόταν στα έδρανα του νομαρχιακού και περιφερειακού συμβουλίου, εκτός από καταγέλαστη είναι και χαρακτηριστική επίσης του τρόπου που σκέφτεται, ενεργεί και αντιλαμβάνεται την πολιτική και την εξουσία. Όπως και η προσπάθεια του να απεκδυθεί του σκληρού κομματικού μανδύα που τον ανέδειξε και τον στήριξε αντικατοπτρίζει την πλήρη έλλειψη ηθικών φραγμών.

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του κ.Μαυρομάτη: «Το κακό για τον ίδιο είναι ότι όλα αυτά διακρίνονται δια γυμνού οφθαλμού από τους πολίτες. Η κοινωνία του Θερμαϊκού δεν έχει ανάγκη ούτε από χάντρες και καθρεφτάκια, ούτε από... μαγικά. Οι μόνοι που έχουν την ανάγκη «μάγου» είναι οι μετέχοντες της σημερινής πλήρους αποτυχημένης διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού, οι οποίοι αναζητούν... εξαγνισμό για την ανυπαρξία τους και γι’ αυτό με μεγάλη ευκολία «πούλησαν» τον προηγούμενο αρχηγό για κάποιον καινούριο».     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.