Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

«Ψηφίστε μας, κινδυνεύει η Δημοκρατία» !

Στο γκρεμό οδηγούν με την πολιτική τους το δήμο Θερμαϊκού οι Μαυρογυαλούροι
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Είναι ομολογουμένως απίστευτα τα κόλπα και τα σαθρά «επιχειρήματα» που χρησιμοποιούν κάποιοι από τους υποψηφίους δημάρχους για το δήμο Θερμαϊκού, λειτουργώντας στη λογική του «μπαμπούλα», προκειμένου, αυτές τις τελευταίες μέρες πριν την κατάθεση των ψηφοδελτίων,  να προσελκύσουν υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και να περιχαρακώσουν τις παρατάξεις τους από τους διαρκώς φυλλορροούντες ψηφοφόρους. Πολύ περισσότερο που διαπιστώνουν καθημερινά την ανοδική πορεία της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού».

Ο ένας υποψήφιος για παράδειγμα,  προσπαθεί με τα στελέχη του αγωνιωδώς να κολλήσει ταμπέλα στην παράταξή μας «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», ότι είναι «του ΣΥΡΙΖΑ», αν και γνωρίζει ότι σ΄αυτή, συμμετέχουν και τη λαμπρύνουν με την παρουσία τους όχι μόνο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μέλη της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ, ακόμη και της Ν.Δ. Παραγνωρίζοντας ηθελημένα το γεγονός ότι  εγγύηση για την ανεξάρτητη πορεία της παράταξής μας, αποτελεί ο επικεφαλής της, υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού,  με την 30χρονη ανένταχτη πορεία του στο δημοκρατικό προοδευτικό χώρο.
Το αστείο στην περίπτωση, είναι ότι προσπαθούν να κολλήσουν κομματική ταμπέλα στην «Συμπολιτεία» ποιοι; Αυτοί που ξημεροβραδιάζονταν  στα τοπικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, όταν καταβάλλονταν προσπάθειες για τη συγκόλληση των αλληλοσπαρασσόμενων γαλάζιων ομάδων. Για να μην μπούμε στον κόπο να θυμίσουμε και  τις βαριές  κατηγορίες που εκτόξευε η μία ομάδα κατά τις άλλης, πριν φυσικά καταλήξουν στη… μεγάλη αγκαλιά.
Ο άλλος, επί οκταετία δήμαρχος, που άφησε εποχή για την απραξία, τα ρουσφέτια, την αδιαφάνεια  και την ανικανότητά του να προστατεύσει το δημοτικό χρήμα, προσπαθεί να προσεταιρισθεί υποψηφίους, χρησιμοποιώντας πρωτοφανείς μεθόδους που παραβιάζουν βάναυσα κάθε έννοια  πολιτικής ηθικής και πρακτικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο τρόπος με τον οποίο πλησίασε δημότη ο οποίος ήδη είχε πάρει μέρος σε εκδηλώσεις της «Συμπολιτείας».
-Κοίτα κύριε τάδε. Αν δεν έρθεις σε μένα, τότε κινδυνεύει η Δημοκρατία. Καθώς θα εξασθενήσει η παράταξή μου και τότε θα πάρει το δήμο η τρισκατάρατη δεξιά και θα βγει δήμαρχος ο δεξιός  και όχι εγώ ο δημοκρατικός υποψήφιος.
Βέβαια, δεν έκανε τον κόπο να του εξηγήσει ο «δημοκρατικός υποψήφιος», ότι ήδη, το 70% και πλέον του συνδυασμού του αποτελείται από υποψήφιους που ανήκουν σε αυτό που αποκαλεί «δεξιά», ούτε και το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιό του στη Μηχανιώνα, το καταρτίζει ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος «δεξιού» κόμματος. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον πρώην δήμαρχο που πέρα από τα ευκαιριακά  σφιχταγκαλιάσματά του με τους κ.Γ.Παπανδρέου και Ε.Βενιζέλο, έχει τόση σχέση με τη Δημοκρατία, όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο. 
ΚΙ όχι μόνο αυτό, αλλά λειτουργώντας με καθαρά γηπεδική νοοτροπία, διοχετεύει στις εφημερίδες σχόλια, θριαμβολογώντας ότι με την ένταξη στο ψηφοδέλτιό του κάποιου υιού μεγαλόσχημου παράγοντα,  «ταρακούνησε το Θερμαϊκό» και προκάλεσε …  «ζηλόφθονα και δηλητηριώδη σχόλια» των αντιπάλων του. Τέτοια μεγάλη ιδέα έχει για τον εαυτό του. Η μεγαλομανία του ανθρώπου, στην αγωνιώδη του προσπάθεια να εκλεγεί δήμαρχος, σπάει πλέον όλα τα ρεκόρ.
Σ΄αυτές τις καταδικασμένες πρακτικές του παρελθόντος, που εφαρμόζουν «παλαιάς κοπής» υποψήφιοι δήμαρχοι και σύγχρονοι Μαυρογυαλούροι,  οι δημότες του Θερμαϊκού τους  γυρίζουν επιδεικτικά την πλάτη, γιατί δεν θέλουν μια χαμένη πενταετία. Διότι δεν επιθυμούν να συνεχιστεί  η απραξία, η αδιαφάνεια, η στασιμότητα να χαρακτηρίζουν τη δημοτική αρχή. Γιατί θέλουν ανάπτυξη του τόπου και όχι άχρηστα, φτιαγμένα στο γόνατο «έργα». Γιατί θέλουν να ανατραπεί όλο αυτό το σάπιο σύστημα διοίκησης της περιοχής. Γιαυτό και πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο τις γραμμές της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», της παράταξης που αποτελεί εγγύηση ότι μπορεί να βγάλει το  δήμο Θερμαϊκού από το τέλμα και την απραξία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.