Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Εσύ ψηφίζεις, εσύ αποφασίζεις συνδημότη

του Παναγιώτη Μήλιου*
Είναι άραγε ασύνδετη η γενική πολιτική σκηνή με την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Οι απερχόμενοι διοικούντες, επικαλούνται έως και τώρα, τη μη ύπαρξη χρημάτων και τις περικοπές κονδυλίων. Βάσει των μνημονιακών υπογραφών των κυβερνώντων, οι περικοπές προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανήλθαν στο 60%, με αποτέλεσμα οι Καλλικρατικοί Δήμοι να ασφυκτιούν, λόγω των υψηλών υποχρεώσεων που επωμίσθηκαν, πέρα από τα χρέη που άφησαν οι Καποδιστριακοί Δήμοι.
ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ:Τα χρέη που είναι στα κεφάλια όλων εμάς των δημοτών, πως θα καλυφθούν; Με "αναπτυξιακά προγράμματα" (σε εισαγωγικά το τονίζω) τα οποία παραχωρούν δωρεάν σε ιδιώτες επενδυτές (διακήρυξη Θερμαγικού στο Ξενία Ήλιος) στρεμμάτων δημοτικής γης ή της πλαζ Αγ. Τριάδας; 

Με ποιά αντιπαροχή προς το Δήμο και τους Δημότες; Τα κλειστά κυκλώματα με τα βραχιολάκια των πεντάστερων  ξενοδοχείων που πάνε και έρχονται οι τουρίστες χωρις να αφήσουν μία στην τοπική κοινωνία, παρά μόνο στον ιδιώτη επενδυτή; 
Σε ποια θάλασσα; Με ποιες υποδομές του Δήμου; Μήπως με τις 100-150-200 θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν μετά από 5 χρόνια το γρηγορότερο, και για λίγους ανειδίκευτους συνδημότες μας, με μισθούς των 420-490 ευρω, οι οποίοι έχουν ψηφιστεί από τις κυβερνήσεις των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, χωρίς καμιά αύξηση στην πορεία (κατάργηση τριετιών για όλους, τελευταία ψηφοφορία), αυτό είναι που θα φέρει ανάπτυξη; Αυτο αγαπητοί συνδημότες, λέγεται ξεπούλημα και σκλαβοπάζαρο.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ-ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ
:Ειναι δυνατόν σήμερα, να ισχυριζόμαστε και να προσπαθούμε να γίνουμε πιστευτοί,οτι π.χ στη  καθαριότητα είναι οικονομικότερη λύση ο Ιδιώτης, ο οποίος πληρώνει οτι και ο δήμος (προσωπικό, καύσιμα, δόση αγοράς φορτηγών, συντήρηση κ.λ.π), όμως προσθέτει και 23% Φ.Π.Α, 26% ή 32% για το φόρο εισοδήματος, τέλη επιτηδεύματος, κέρδος επιχείρησης "και άλλα"; Μέσα στον ιδιωτικό τομέα και στη πιάτσα μεγαλώσαμε και γνωρίζουμε. 6000 ένσημα βαρέα, δεν είμαστε άσχετοι. Το ίδιο θα ισχυριστώ και για τις τεχνικές υπηρεσίες, μελέτες, συνεργεία συντηρήσεων κτιρίων κ.λ.π.  Μήπως όμως η μη σωστή λειτουργία είναι ευθύνη των εργαζομένων; Που βρίσκονται οι διοικούντες που εκλέξαμε; Δίνουν στους εργαζόμενους τα εργαλεία να δουλέψουν, τους ελέγχουν και για τα δύο; για ποιό λόγο πληρώνονται οι αιρετοί Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Δημ.Επιχειρήσεων; Η ώρα της κρήσης ήρθε, όπως θα κριθούν και οι επόμενοι. Ως άνεργος οικοδόμος, δούλεψα στα  5μηνα κοινοφελούς εργασίας του Δήμου μας, σημειωτέον με πρόσληψη απο ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ (σκλαβοπάζαρο) στη τεχνική υπηρεσία και αναρωτιέμαι. Ανικανότητα των διοικούντων που έχουν και την ευθύνη ή εσκεμμένη κίνηση για να φτάσουμε να εξυμνούμε τους ιδιώτες, με τους οποίους μπορούμε να έχουμε και άλλου τύπου αλισβερίσι; Στο 5μηνο αυτό, το 70-80% των επισκευών που έπρεπε να επιμελειθούμε, ήταν στον πρώην Δήμο Μηχανιώνας και στο δήμο Επανομής. Και ξέρετε γιατί; Γιατί αυτοί οι πρώην δήμοι, δεν είχαν οργανωμένη τεχνική υπηρεσία και δίνανε όποτε μπορούσαν οικονομικά, σε ιδιωτικά εξωτερικά συνεργεία, όπως και το δικό μου συνεργείο. Η ανικανότητα των Αρχών λοιπόν ή οι μνημονιακές επιταγές επιβάλλουν το πέρασμα όλων των παραπάνω στους ιδιώτες; Για εμάς, φταίνε και τα δυο εξίσου. Άραγε, όλα αυτά εαν συμβούν ετσι, ποιός θα τα πληρώσει, γιατί το κόστος σίγουρα ειναι υπερδιπλάσιο. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ και με πρόγραμμα που θα φέρει χαμηλότερο ανταποδοτικό κόστος για τον πολίτη. Καμια διοίκηση η οποία εχει χρεώσει το Δημο και δεν έχει δημιουργήσει έστω κάποια ανάπτυξη, δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη. Την απάντηση συνδημότη, τη δίνεις εσυ με την ψήφο σου και με τη στήριξή σου σε αυτά που πρεσβεύει ο κάθε συνδυασμός, τις θέσεις που καλείται να πάρει σε όλα αυτά τα σοβαρά θέματα για τα επόμενα 5 χρονια.
Είναι λοιπόν ανάγκη να εξετάσουμε όλοι μας σε βάθος τις προτάσεις των συνδυασμών και πόσο θα επηρεάσουν αυτές το βιοτικό μας αλλά και το οικονομικό μας επίπεδο. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που θα δουλέψουν για να ελαφρύνουν το ήδη δύσκολο βιοτικό επίπεδο μας και όχι απλώς τον διαχειριστικό ρόλο, που έχει σαν αποτέλεσμα ουσιαστικά υψηλότερους φόρους και τέλη. Οι θέσεις στο πρόγραμμά μας λοιπόν,  συνδημότη, είναι καθαρές και υπέρ σου. Αυτο πρεσβεύει η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και για αυτο το πρόγραμμα υπόσχεται πως θα αγωνιστεί προς όφελός σου.
ΕΣΥ  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ


*Μήλιος Παναγιώτης του Δημητρίου, Εμπειροτέχνης οικοδομών, κατασκευές κεραμοσκεπών, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.