Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Σπ.Κουζινόπουλος: "Μερικές από τις πρώτες μας προτεραιότητες"

Κάποιους πρώτους στόχους του προγράμματος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κουζινόπουλος στην εισαγωγική του ομιλία στο ντιμπέϊτ που οργάνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης στο ξενοδοχείο «Αίγλη» της Περαίας η εφημερίδα «Δημότης με τον Τατιανό Μάγγο και η ιστοσελίδα «Ακτιβιστής» του Χρήστου Ιβάνοβιτς. Όπως είπε ο κ. Κουζινόπουλος:
«Χαιρετίζω αυτό το ντιμπέϊτ και σαν υποψήφιος δήμαρχος και σαν επί 45 χρόνια δημοσιογράφος που πήρε μέρος σε δεκάδες παρόμοιες τέτοιες προεκλογικές συζητήσεις. Γιαυτό και ξέρω πόσο δύσκολη και πόσο αξιέπαινη είναι η δραστηριότητα των τοπικών εφημερίδων και των μπλόγκερς της περιοχής.
Είναι για μένα σημαντική η σημερινή μέρα, καθώς συμπληρώνεται ακριβώς ένας μήνας από τις 9 Μαρτίου, όταν η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με εξέλεξε ως υποψήφιο δήμαρχο, σε μία πρωτοφανή στα χρονικά του Θερμαϊκού διαδικασία. Καθώς ο υποψήφιος δήμαρχος εκλέγεται από τη βάση - και συγκεκριμένα τη μέρα εκείνη από τα 250 μέλη της παράταξης μας - και δεν αυτοχρίσθηκε υποψήφιος, δεν ήρθε να διοικήσει το δήμο με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και κάποιους πιστούς από δίπλα που τον ακολουθούν.
Εμείς θέσαμε κάποιους στόχους, κάποιες προτεραιότητες που θα τις ακολουθήσουμε με θρησκευτική ευλάβεια. Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιασθεί το πρόγραμμά μας και θα μπορεί κανείς να τις δει εκεί. Τις αναφέρω περιληπτικά:
-Πρωταρχικό μέλημά μας, με το που θα αναλάβουμε τη δημοτική αρχή, θα είναι μέσα στους δύο πρώτους δυο μήνες να ξεβρομίσουμε το δήμο Θερμαϊκού. Είναι τραγικό στην κυριολεξία να βρισκόμαστε σε έναν από τους ωραιότερους δήμους της χώρας, με 48 χιλιόμετρα ακτογραμμής, με παραλίες τέτοιες που δεν τις έχουν ακόμη και νησιωτικοί δήμοι, και όλη αυτή η περιοχή να είναι πνιγμένη στο σκουπίδι, στα βουναλάκια από ογκώδη απορρίμματα, στη βρώμα και τη δυσωδία.
-Επίσης από τα κύρια μελήματά μας είναι το πώς θα συμπαρασταθούμε στους σκληρά δοκιμαζόμενους συνδημότες μας,ειδικά αυτή την περίοδο της βαριάς οικονομικής κρίσης. Γιαυτό και ένα από τα πρώτα που βάζουμε στο πρόγραμμά μας, είναι η δημιουργία ενός Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης όπως το ονομάζουμε, με πόρους που θα προέρχονται από την παρακράτηση του 10% της αμοιβής του δημάρχου, των αντιδημάρχων, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ.α., αλλά και εθελοντικές εισφορές πολιτών. Κι αυτό, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συνδημότες μας που έχουν άμεση ανάγκη στήριξης, συνδημότες μας που κυριολεκτικά πεθαίνουν σήμερα αβοήθητοι είτε από πείνα, είτε από την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
-Ένα ζήτημα που επίσης βάζουμε στις πρώτες μας προτεραιότητες, είναι η ανάδειξη του ρόλου τω ν τοπικών συμβουλίων. Αυτή τη στιγμή, έχουμε οκτώ (8) τοπικά συμβούλια τα οποία δεν έχουν κανένα ρόλο στην περιοχή τους  και είναι συμβούλια μόνο κατ΄όνομα. Καθώς είναι μόνο για να συνεδριάζουν και να εγκρίνουν τις άδειες για χρήση μουσικής στα καταστήματα και τίποτα άλλο. Αυτό είναι απαράδεκτο και θα το αλλάξουμε. Για να παίξουν επιτέλους καθοριστικό ρόλο τα τοπικά συμβούλια. Κάτι τέτοιο θα γίνει από την ώρα που θα έχουν ξεχωριστό προϋπολογισμό, ξεχωριστό τεχνικό πρόγραμμα έργων, ούτως ώστε να είναι αυτά που θα ρυθμίζουν τη ζωή των συνδημοτών μας.
-Κάτι επίσης στο οποίο θέλω να σταθώ, μια και βρισκόμαστε με μπλόγκερς της περιοχής, με ανθρώπους που προσφέρουν στον τομέα της ενημέρωσης των συνδημοτών μας, είναι η δέσμευσή μας ότι θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση σ΄αυτό τον τομέα. Για μας,οι  καλά ενημερωμένοι δημότες, οι συμπολίτες μας που έχουν καθημερινή πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στο δήμο, για τα καλά και τα άσχημα, είναι αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν το έργο της οποιασδήπιοτε δημοτικής αρχής. Κι όμως. Υπήρχε μια εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή στο δημοτικό ραδιόφωνο FM-100,6 το πολιτιστικό ραδιόφωνο του δήμου Θεσσαλονίκης. Αυτή την εκπομπή τη σταμάτησε η απερχόμενη δημοτική αρχή χωρίς την παραμικρή εξήγηση, αν και δεν κόστιζε τίποτα. Αυτή την εκπομπή θα την επαναφέρουμε, όπως επίσης θα αξιοποιήσουμε την πρόταση του δήμου Θεσσαλονίκης για να λειτουργήσει η δημοτική τηλεόραση TV-100 ως διαδημοτική και να έχει κι εκεί ο δήμος Θερμαϊκού κάποια ή κάποιες εκπομπές για την ενημέρωση των δημοτών μας αλλά και την τουριστική προβολή της περιοχής μας. Όπως επίσης θα αναπτύξουμε και άλλες μορφές πληροφόρησης, έντυπης και ηλεκτρονικής».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.