Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Οι Ιησουίτες, το Βατοπέδι και ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Είναι γνωστή η ιστορία με τους Ιησουίτες μοναχούς, που σε μέρες νηστειών, βάφτιζαν το κρέας «ψάρι», για να δικαιολογήσουν την πράξη τους. Πολύ περισσότερο που τα μέλη της θρησκευτικής καθολικής αδελφότητας των Ιησουϊτών και ο αρχηγός τους, Ιγνάτιο Λογιόλα, είναι αυτοί που πρώτοι εφηύραν το σύνθημα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Που τους θυμηθήκαμε; Μα από τις προσπάθειες κάποιων στο δήμο Θερμαϊκού, οι οποίοι επιχειρώντας να δικαιολογήσουν την ανικανότητα, την παντελή ανυπαρξία και την αναποτελεσματικότητά τους, κατά την οκταετία που υπήρξαν δήμαρχοι Μηχανιώνας, επιδίδονται σε πλήρη διαστροφή της πραγματικότητας. Χρησιμοποιώντας προς το σκοπό αυτό φτηνές δικαιολογίες, που αν τις καλοεξετάσει κανείς, καταρρέουν ως χάρτινοι πύργοι.
Σε πρόσφατο άρθρο μας, καταγγείλαμε ότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, που επρόκειτο να εγκατασταθεί στην περιοχή μεταξύ Ν.Μηχανιώνας και Αγγελοχωρίου, χάθηκε οριστικά για την περιοχή μας, εξαιτίας της αδράνειας, της αδιαφορίας και της ανεπάρκειας του πρώην δημάρχου.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίναμε, όταν το 2008, μπροστά στην επιμονή του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για την άμεση έναρξη λειτουργίας του ΔΙΠΑΕ, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου, συναντήθηκαν με τον κ.Μαυρομάτη, ζητώντας του να υποδείξει κάποιους χώρους στην περιοχή για την προσωρινή στέγαση των πρώτων τμημάτων του ΔΙΠΑΕ, εκείνος απάντησε πως δεν υπάρχουν τέτοιοι χώροι στην ευρύτερη περιοχή της Μηχανιώνας, με συνέπεια το διεθνές αυτό εκπαιδευτικό ίδρυμα να στεγαστεί έκτοτε στην περιοχή της Θέρμης.
Στην καταγγελία μας αυτή, ο κ.Μαυρομάτης απάντησε μέσω της προπαγανδιστικής φυλλάδας που κυκλοφορεί με τον τίτλο της παράταξής του. Και αντί να δώσει εξηγήσεις επί της ουσίας για την αδιαφορία και την αδράνειά του εκείνη, που οδήγησε στην απομάκρυνση του ΔΙΠΑΕ από την περιοχή μας, προσπάθησε να μας αντικρούσει χρησιμοποιώντας την Ιησουίτικη μέθοδο που αναφέραμε στην αρχή. Προβάλλοντας μάλιστα την πρωτοφανή δικαιολογία ότι δεν έγινε το Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Μηχανιώνα διότι… «δυστυχώς την κρίσιμη στιγμή ξέσπασε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, το οποίο ουσιαστικά αδρανοποίησε την ΚΕΔ και πάγωσε τις διαδικασίες»!!

Ευτυχώς τη γλύτωσαν τόσο ο ηγούμενος Εφραίμ, όσο και ο μοναχός Αρσένιος και δεν συμπεριλήφθηκαν στην απάντηση Μαυρομάτη. Ο οποίος, παρά το αυτολιβάνισμα στον εαυτό του για «πάθος», για «ενέργειες», για «τρέξιμο», για «ατέλειωτα ταξίδια» κλπ, αποφεύγει να μιλήσει για την ταμπακέρα: Τι έκανε ως δήμαρχος Μηχανιώνας, όταν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ, καθηγητής Κωνσταντίνος Γραμμένος, ανακοίνωσε ότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο αναζητά χώρο για την προσωρινή στέγασή του; Πως αντέδρασε; Πως κινητοποιήθηκε; Γιατί αδιαφόρησε εξοργιστικά; Ας απαντήσει σε αυτά τα βασανιστικά ερωτήματα και όλα τα άλλα που αραδιάζει, είναι για να αποφύγει την ουσία του ζητήματος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.