Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Σπ. Κουζινόπουλος: «Κάνουμε πράξη τη Δωρεάν Άθληση-Συμπαραστεκόμαστε στους αθλητικούς συλλόγους»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σπ.Κουζινόπουλος με την πρόεδρο του Αίαντα,
κ.Στ. Χατζηθεοδώρου, μέλη του Δ.Σ. και γονείς των αθλούμενων παιδιών
«Η νέα δημοτική αρχή έχει καθήκον και υποχρέωση να σταθεί δίπλα στους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής, να ενισχύσει πολύπλευρα τις προσπάθειές τους, να τους ανακουφίσει από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να φροντίσει, μέσω του καλύτερου συντονισμού τους, για την εξεύρεση κατάλληλων χώρων  ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα». Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο του Γυμναστικού Ομίλου «Αίας» Θερμαϊκού.

Η πρόεδρος του «Αίαντα», κ.Σταυρούλα Χατζηθεοδώρου και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, αλλά και γονείς, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για τα προβλήματα που απασχολούν τον γυμναστικό όμιλο, προτείνοντας παράλληλα λύσεις.
Ο σύλλογος, που διατηρεί τμήματα τραμπολίνο και ενόργανης γυμναστικής, παρότι συμπληρώνει μόλις δέκα χρόνια ζωής, έχει να επιδείξει μια επιτυχημένη πορεία, μέσα από τις συμμετοχές των αθλητών του στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και τις σημαντικές διακρίσεις που έχουν κατακτήσει. Σήμερα ο «Αίας», στον οποίο αθλούνται περισσότερα από 200 παιδιά, στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Περαίας, «ασφυκτιά» και προσπαθεί με δυσκολία, χωρίς βοήθεια από πουθενά, να ανταπεξέλθει στα έξοδα λειτουργίας και να πληρώσει τους μισθούς των προπονητών του.
Όπως σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κουζινόπουλος, που συνοδεύονταν από το στέλεχος και υποψήφιο της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Παναγιώτη Ερμείδη, η νέα δημοτική αρχή, θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη στενή συνεργασία και τον συντονισμό όλων των αθλητικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο δήμο Θερμαϊκού, αλλά και τη σωστή αξιοποίηση από τη δημοτική αρχή των εγκαταστάσεων του ΚΑΠΠΑ-2000. Ενώ σοβαρό εργαλείο στην κατεύθυνση αυτή, μπορεί να εξελιχθεί το αθλητικό τμήμα του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, μέσω του οποίου θα διοχετεύεται η βοήθεια του δήμου προς τα αθλητικά σωματεία.
Με βάση αυτή τη στενή συνεργασία, με συντονιστή το Αθλητικό Κέντρο του δήμου Θερμαϊκού και το ΔΗΠΠΑΚΥΘ, θα μπορεί να επιδιωχθεί η διοργάνωση διεθνών και πανελλήνιων αγώνων ηλικιών, καθώς και η δημιουργία προπονητικών καμπ και σεμιναρίων προπονητών σε προγραμματισμένους χρόνους κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Απώτερος στόχος, η προβολή του δήμου μας και των αθλητικών σωματείων της περιοχής στο σύνολό τους και η δημιουργία αθλητικού τουρισμού. Καθώς, όπου ανά τον κόσμο έχουν εδραιωθεί τέτοιου είδους διοργανώσεις σε μόνιμη βάση, προκύπτουν τουριστική ανάπτυξη και προβολή των ξενοδοχειακών μονάδων και των χώρων εστίασης, αλλά και θέσεις εργασίας.
Το πακέτο από το ημερολόγιο των διοργανώσεων (καλεντάρι), δίνει τη δυνατότητα στο Αθλητικό Κέντρο ή στην Αθλητική Δημοτική Επιχείρηση, να διαπραγματευτεί χορηγίες εταιριών σε ετήσια βάση και διαφημίσεων, χρήματα τα οποία μπορούν ανταποδοτικά να ενισχύουν άμεσα τη συντήρηση και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, όσο και την επιχορήγηση των συλλόγων, η οποία έχει σταματήσει από το 2005. Δίνεται έτσι λοιπόν η δυνατότητα της σταδιακής μείωσης του κόστους των αθλούμενων (κυρίως μικρών παιδιών) και κατά συνέπεια την ελάφρυνση των συμπολιτών μας.
Όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», η κοινωνική αυτή υποστήριξη προς τους αθλητικούς συλλόγους, αναλογικά με το πως θα τρέξει το παραπάνω πρόγραμμα, δίνει τη δυνατότητα να φτάσουμε έως την πραγματικά ΔΩΡΕΑΝ ΑΘΛΗΣΗ στο δήμο Θερμαϊκού. Η τεχνογνωσία υπάρχει, στο χέρι όλων μας είναι να την αξιοποιήσουμε.
Στο δήμο Θερμαϊκού, δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός αθλητικών σωματείων, καλύπτοντας τα αθλήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, ενόργανη γυμναστική και τραμπολίνο, ιστιοπλοϊα, κολύμβηση, τάεκβοντο, τένις και άλλων, με τα οποία θεωρούμε απαραίτητη την άμεση συνεργασία, επαφή και διαβούλευση προτάσεων. Προκειμένου να προκύψει μία πρόταση αναπτυξιακή, τόσο για τους ίδιους τους συλλόγους, όσο και για τον δήμο μας, όπως είναι ο Αθλητικός Τουρισμός.

Σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και σε δήμους του δικούς μας μεγέθους, ο αθλητικός τουρισμός αυτού του είδους, είναι για τους δήμους μια από τις μεγάλες πηγές εσόδων. Ένας δήμος με το δικό μας παραθαλάσσιο μέτωπο, απέναντι και προάστιο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας μας, δίπλα στο αεροδρόμιο,με αρκετό αριθμό ξενοδοχείων και καταλυμάτων όλων των αστέρων, και κυρίως με ικανοποιητικό αριθμό για αρχή αθλητικών εγκαταστάσεων(6 κλειστών Γυμναστηρίων, 8 Γηπέδων ποδοσφαίρου και βοηθητικών, όλα με χλοοτάπητα, κολυμβητηρίου κλειστού κ.α., έχει όλα τα χαρακτηριστικά σαν περιοχή, ίσως από τις καλύτερες, για ανάλογη αξιοποίηση.                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.