Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Η περίεργη "ομερτά" των κυρίων Μαυρομάτη και Τσαμασλή

Ακόμη και τα μικρά τους πήρανε χαμπάρι...
του Σπύρου Κουζινόπουλου*
Μετά από την περίεργη σιωπή δύο και πλέον μηνών, κατά την οποία οι δύο «μάγοι» του Θερμαϊκού κάλυπταν ο ένας τον άλλο, αποφεύγοντας «όπως ο διάβολος το λιβάνι» να ασκήσουν κριτική στις προεκλογικές τερατολογίες που εκστομίζουν εκατέρωθεν, εδέησαν επιτέλους να ψελλίσουν κάτι ο ένας κατά του άλλου. Όχι όμως για να κάνουν οποιαδήποτε επισήμανση στα ανέφικτα «μεγάλα έργα» των κυρίων Μαυρομάτη και Τσαμασλή και την επιχειρούμενη παραπλάνηση των ψηφοφόρων, αλλά για να  αναφερθούν ο ένας κατά του άλλου με το … «γάντι» και με χάδια στην ουσία.

Παρακολουθούμε καιρό τώρα την προπαγανδιστική εφημερίδα που εκδίδει με μεγάλη συχνότητα πλέον (είπαμε, λεφτά υπάρχουν) ο κ. Μαυρομάτης, αλλά και την ιστοσελίδα της παράταξής του, διαπιστώνοντας ότι είναι ελάχιστη έως καθόλου η αναφορά στον κ.Τσαμασλή και στο ανύπαρκτο επί εικοσαετία «έργο» του στη Νομαρχία και την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης. Και για να μην φανεί ότι δεν ασκεί καθόλου κριτική, λειτουργεί σύμφωνα με την παροιμία «φταίει ο γάϊδαρος και χτυπάμε το σαμάρι». Έτσι εστιάζει τις επιθέσεις του κατά του απερχόμενου δημάρχου κ.Αλεξανδρή, ο οποίος όμως, όπως είναι γνωστό, δεν είναι υποψήφιος!! Δηλαδή, «άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε».
Από την άλλη, ο έτερος υποψήφιος, ο κ.Τσαμασλής, αρχίζει φαίνεται να συνέρχεται από τον αντιπολιτευτικό κατά Μαυρομάτη λήθαργο, στον οποίο βρισκόταν όλο αυτό το μεστό προεκλογικής δραστηριότητας δίμηνο. Και με χτεσινό δελτίο τύπου, αντί να ασκήσει την επιβαλλόμενη σκληρή κριτική κατά του πρώην δημάρχου Μηχανιώνας, ουσιαστικά τον χαϊδεύει, ρωτώντας τον αφελώς να πει «ποιο είναι το δικό του αυτούσιο έργο που έκανε τόσα χρόνια ως δήμαρχος». Πολύ σκληρή όντως ερώτηση. Γιαυτό και σκιάχτηκε.
Και το ευτράπελο της όλης ιστορίας, είναι ότι και οι δύο, Τσαμασλής και Μαυρομάτης, ερρίζουν στις ανακοινώσεις τους, σχετικά με το ποιος από τους δύο είχε την εύνοια των αδελφών Ψωμιάδη, λιβανίζοντάς τους ανεκδιήγητους κυρίους Παναγιώτη και Διονύση, και αποσιωπώντας ταυτόχρονα τις τεράστιες ευθύνες που είχαν και εξακολουθούν να έχουν για το σημερινό χάλι του δήμου Θερμαϊκού, όπως π.χ. για το άθλιο οδικό δίκτυο της περιοχής και τόσα άλλα.
Πάντως, η ουσία του θέματος είναι ότι τόσο ο κ.Μαυρομάτης, όσο και ο κ.Τσαμασλής, αποφεύγουν να πουν έστω και μία λέξη για τα απίστευτα προεκλογικά πυροτεχνήματα που ξεφουρνίζουν στις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις τους και αυτή την χωρίς όρια δημαγωγική υποσχεσιολογία στην οποία έχουν επιδοθεί. Ακούσατε έστω μία κουβέντα από τον κ.Μαυρομάτη για τα «Θερμαγικά» του κ.Τσαμασλή, τις «Ριβιέρες», τα «Αλεξάντερλατ» και τις άλλες σαπουνόφουσκες που εξαπολύει; Ή μήπως ακούσατε τον τελευταίο να κάνει την ελάχιστη αναφορά στην χαμένη οκταετία Μαυρομάτη, στο ανύπαρκτο «έργο» του, στις δεκάδες χαμένες ευκαιρίες, στην απώλεια εκατομμυρίων ευρώ που βούλιαξαν στην κυριολεξία όχι μόνο τη Μηχανιώνα, αλλά συνεχίζουν να έχουν καταστροφική επίπτωση και σήμερα; Γιατί άραγε; Ποιο κοινό συμφέρον επιβάλλει στον ένα να καλύπτει τον άλλο; Ποια μυστική συμφωνία υπάρχει ανάμεσά τους; Γιατί έχει επιβληθεί αυτός ο νόμος της σιωπής, αυτή η «ομερτά»;
Πριν ακριβώς από ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 26 Μαρτίου, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» σε δελτίο τύπου που είχε εκδώσει, έθετε ωμά το ερώτημα που έντονα απασχολεί τους συνδημότες μας: «Μήπως υπάρχει κάποιου είδους «μυστική συμφωνία» μεταξύ των κυρίων Μαυρομάτη και Τσαμασλή; Μήπως τα έχουν κανονίσει έτσι, ώστε να μένουν και οι δύο στο απυρόβλητο; Μήπως, λειτουργώντας στη λογική «το ένα χέρι νίβει το άλλο», προσπαθούν να παραπλανήσουν τους ψηφοφόρους;». Δυστυχώς, όχι μόνο δεν έδωσαν την παραμικρή απάντηση για την ανεξήγητη στάση τους, αλλά συνεχίζουν να λειτουργούν στην ίδια λογική. Ευτυχώς όμως, όχι για πολύ. Η ώρα της κάλπης πλησιάζει. Και οι πολίτες του δήμου Θερμαϊκού που τους πήραν για τα καλά χαμπάρι, θα τους ανταμείψουν όπως πρέπει…. 


*Ο Σπύρος Κουζινόπουλος είναι υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, επικεφαλής της παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.