Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ο παλαιοκομματισμός στην αποθέωσή του!!

Είναι απίστευτα, τα όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα του «Ακτιβιστή», σχετικά με το πλιάτσικο στα στελέχη και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της «Δημιουργικής Ανανέωσης», μόλις ο αρχηγός της, Κυριάκος Στεφανίδης, ανακοίνωσε την απόφαση της παράταξής του να αποσυρθεί από τον προεκλογικό αγώνα.

Όλα αυτά που περιγράφονται στην ανάρτηση του «Ακτιβιστή» για πιέσεις, εκβιασμούς, «ταξίματα» και υποσχέσεις, αποκαλύπτουν το νοσηρό κλίμα που προσπαθούν να επιβάλλουν αδίστακτοι παλαιάς κοπής πολιτικοί,  οι οποίοι μπροστά στον διακαή τους πόθο να επικρατήσουν στο δήμο Θερμαϊκού, δεν σταματούν μπροστά σε τίποτα. Χρησιμοποιώντας μεθόδους τέτοιους που οδήγησαν την Ελλάδα και τυο δήμο Θερμαϊκού στο σημερινό χάλι. Δεν αντιλαμβάνονται όμως ότι οι δημότες τους πήραν πλέον χαμπάρι και θα τους ανταμείψουν ανάλογα στην κάλπη.
Το δημοσίευμα του «Ακτιβιστή», έχει ως εξής:
«Σκηνές απείρου κάλλους, διαδραματίστηκαν όλη τη μέρα της Κυριακής στη Νέα Μηχανιώνα και τα άλλα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Θερμαϊκού, μετά την απόφαση της παράταξης «Δημιουργική Ανανέωση» και του επικεφαλής της, Κυριάκου Στεφανίδη, να μην κατέβει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Σαν έτοιμα από καιρό, στελέχη των παρατάξεων Τσαμασλή και Μαυρομάτη, και σε ορισμένες περιπτώσεις και οι ίδιοι υποψήφιοι δήμαρχοι, άρχισαν να ασκούν παντοειδείς πιέσεις και να βομβαρδίζουν με κάθε είδους υποσχέσεις υποψήφιους που μέχρι τώρα ανήκαν στην παράταξη Στεφανίδη, να προσχωρήσουν στα δικά τους ψηφοδέλτια.

Είχε προηγηθεί ένα απίστευτο σκηνικό πιέσεων προς τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για να μην κατέβει υποψήφιος δήμαρχος. Πιέσεις που άρχισαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν τα μέλη της παράταξης Στεφανίδη, στη διάρκεια συνέλευσης που πραγματοποίησαν στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Κερασιάς, αποφάσισαν την κάθοδό τους στις εκλογές, ιδιαίτερα όταν διαπιστώθηκε ότι είχαν ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της «Δημιουργικής Ανανέωσης» περισσότερα από 90 άτομα.

Είναι απίστευτο το πρεσάρισμα που δέχτηκαν τόσο ο υποψήφιος δήμαρχος, όσο και τα μέλη της παράταξης να αναθεωρήσουν την απόφαση και να ανακόψουν την πορεία προς την κάλπη, ώστε να ευνοηθούν τα ψηφοδέλτια των κυρίων Τσαμασλή και Μαυρομάτη.

Η ανακοίνωση για απόσυρση

Οι πιέσεις καρποφόρησαν όταν στις 11 το πρωί της Κυριακής, μετά από σύντομη σύσκεψη με κάποια στελέχη της παράταξής του, ο κ. Κυριάκος Στεφανίδης ανακοίνωνε την απόφαση για απόσυρση από τις εκλογές. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σήμερα 27 Απριλίου 2014 συνεδρίασε η συντονιστική επιτροπή της παράταξής μας. Εξέτασε όλες τις δυνατότητες για τη συμμετοχή μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις καθόδου μας.
Η παράταξή μας παραμένει ενωμένη, συμπαγής και θα συνεχίσει να συμμετέχει δυναμικά στα πολιτικά δρώμενα του δήμου μας.
Ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς όλους εσάς που μας πιστέψατε και μας συμπαρασταθήκατε με οποιονδήποτε τρόπο σ’ αυτόν τον αγώνα.
Ο Επικεφαλής του συνδυασμού «Δημιουργική Ανανέωση»,
Υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού
Κυριάκος Στεφανίδης»
 

Το όργιο πιέσεων

Μετά την ανακοίνωση αυτή, ακολούθησε ένα όργιο πιέσεων που συνοδεύονταν από απίστευτες υποσχέσεις, προκειμένου κάποιοι από τους μέχρι τότε υποψήφιους του κ.Στεφανίδη να «μεταγγραφούν» στα ψηφοδέλτια των κ.Τσαμασλή και Μαυρομάτη

-Σε μία περίπτωση, υποψήφιος δήμαρχος έταζε θέσεις αντιδημάρχων σε πάνω από 10 άτομα, τη στιγμή που οι αντιδημαρχίες στο δήμο Θερμαϊκού είναι μόλις πέντε

-Σε μια άλλη περίπτωση, ο ίδιος υποψήφιος δήμαρχος επικαλούνταν τον … κομματικό πατριωτισμό σε υποψήφιους που γνώριζε ότι ανήκουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

-Σε μία Τρίτη περίπτωση, άλλος υποψήφιος δήμαρχος, προκαλούσε κυκλοφοριακό πρόβλημα στην οδό Πολυτεχνείου της Ν.Μηχανιώνας, σταματώντας αντικανονικά το μαύρο «Άουντι» για να ζητήσει, τις λίστες με τα ονόματα των υποψηφίων του Κυριάκου Στεφανίδη, από υποψήφια του πρώην προέδρου.

-Τέλος, όπως εκμυστηρεύθηκε ένα από τα στελέχη του κ.Στεφανίδη, δέχτηκε αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα από τους κυρίους Τσαμασλή και Μαυρομάτη αλλά και υποψηφίους τους, προκειμένου να συμπράξουν στο ένα από τα δύο ψηφοδέλτια.

Όλα αυτά, βεβαίως, πίσω από την πλάτη του Κυριάκου Στεφανίδη, ο οποίος εντίμως φερόμενος, δεν θέλησε να δεσμεύσει τους ανθρώπους που μέχρι τώρα τον ακολουθούσαν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.